Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odvukla je riječna struja

Tuga u Istri: Pronađeno tijelo nestale djevojčice (10) u nabujaloj rijeci

Pronađeno tijelo djevojčice
Pronađeno tijelo djevojčice Foto: DNEVNIK.hr
Pronađeno je tijelo djevojčice iz Turske koja je nestala u četvrtak navečer tijekom prelaska rijeke Dragonje s obitelji.

Tijelo djevojčice pronađeno je u subotu oko 12:30 u rijeci Dragonji, na mjestu koje je cca 300 metara nizvodno od mjesta nestanka. Policija izražava sućut obitelji.

Pročitajte i ovo Danka Ilić Tijelo još nije pronađeno U potragu za Dankom uključili se i mještani rodnog sela jednog od ubojica Potraga za malenom Dankom ušla je u treći dan Nestala u utorak U BiH uhitili trojicu koji su tvrdili da imaju informacije o malenoj Danki, nevjerojatno je što su izjavili nakon uhićenja

"U tijeku je vađenje tijela djevojčice iz rijeke. U potrazi su, uz više jedinica policije, sudjelovali i vatrogasci i HGSS iz cijele Hrvatske s potražnim psima, Crveni križ... Svi su tužni zbog ovakvog ishoda. Sada se čeka državno odvjetništvo", izvjestio je reporter Dnevnika Nove TV Marko Balen s terena.

Ujutro nastavljena potraga

Ranije je u jutarnjim satima započela pretraga terena rijeke Dragonje od mjesta nestanka djeteta do ušća u more.

U pretrazi su sudjelovali policijski službenici iz Buja, pripadnici interventne jedinice policije iz Pule, pripadnici specijalne policije iz Rijeke i ATJ Lučko sa svojim roniocima, pripadnici HGSS-a s psima tragačima, djelatnici civilne zaštite državne intervencijske postrojbe Rijeka, djelatnici Crvenog križa obučeni za potrage na brzim vodama, vatrogasci i pripadnici lokalnih DVD-a.

Prilikom pretrage koristili su se zračni i podvodni dronovi te čamci kako bi se područje što bolje i brže pretražilo. U akciju traganja i danas su bili uključeni slovenski policajci i vatrogasci.


Odvukla je nabujala rijeka

U četvrtak navečer u mjestu Dramac kod Buja, žena iz Turske s djecom i nećakom doživjela je nesreću tijekom prelaska rijeke Dragonje. Policajci su je uspjeli spasiti iz nabujale rijeke. Objavljeno je da se radi o migrantima.

S hrvatske strane su policajci zatekli trinaestogodišnjeg dječaka koji je i pozvao upomoć, Turkinja je bila pothlađena i pod šokom u rijeci, a na slovenskoj strani je bilo još jedno dijete i 18-godišnjak, član obitelji.

Odmah je počela potraga za 10-godišnjom djevojčicom za koju se pretpostavlja da ju je odvukla riječna struja. U potragu su uključeni policajci s hrvatske i slovenske strane, u zraku su bili i dronovi.

Ronioci su u petak pronašli jednu dječju zimsku jaknu. Inače, područje oko rijeke Dragonje je česta ruta migranata.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene