Potpredsjednik Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava Boris Milošević danas je sudjelovao u Koloni sjećanja, a o Vukovaru se oglasio i na svojoj Facebook stranici.

Galerija


Potpredsjednik Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava Boris Milošević napisao je na Facebook stranici povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Vezani članci Kolona sjećanja snimljena dronom - 4 Ovako je kolona sjećanja izgledala iz zraka: ''Jednostavno nisam mogao ne doći'' Predsjednik RH Zoran Milanović odao počast žrtvi Vukovara na Ovčari - 2 Predsjednik Zoran Milanović počast žrtvi Vukovara odao je na Ovčari, nije davao izjave

Njegov status prenosimo u cijelosti: 

"Danas i jučer bio sam u Vukovaru s dubokim osjećajem poštovanja prema gradu Vukovaru, njegovim stanovnicima i svim nevinim žrtvama. Govorio sam ovo ljeto kako smatram da su poštovanje i empatija prema svim žrtvama pretpostavka pomirenja i prestanka mržnje.

Stoga, kao građanin Republike Hrvatske srpske nacionalnosti i kao potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske ne mogu pronaći dovoljno snažne riječi da izrazim žaljenje zbog onoga što se dogodilo Vukovaru jer od svake moje riječi glasnije govore sve vukovarske grobnice, poznate i nepoznate, i sva patnja ljudi koji su izgubili svoje živote, svoje bližnje, svoje domove.

"Žalim zbog svega što je rat učinio međuljudskim i međunacionalnim odnosima"

Od svake moje riječi glasnija je mučna tišina koju osjećam kad posjetim Ovčaru gdje je počinjen svakom čovjeku teško shvatljiv zločin. Žalim i zbog činjenice da nakon 30 godina od vukovarske tragedije brojni Vukovarci i Vukovarke ne mogu pronaći svoj mir. Ne mogu pronaći svoje bližnje.

Žalim zbog svega što je rat učinio međuljudskim i međunacionalnim odnosima u ovome gradu, gradu koji je nekada bio ponosan na bogatstvo svojih različitosti.

Svojim dolaskom želim se pokloniti svim žrtvama Vukovara i poslati poruku pomirenja, poruku tolerancije i izraziti želju za uspostavom dijaloga na lokalnom nivou.

Vjerujem da Hrvatska danas, kao moderna republika, demokratska i europska zemlja može i mora smoći snage i pronaći načina da stvori preduvjete za uspješno zacjeljivanje rana svih žitelja grada, građana svih nacionalnosti, kao zalog za izgradnju mjesta kvalitetnog življenja i perspektivne budućnosti. Vječnaja pamjat nevinim žrtvama Vukovara!", napisao je potpredsjednik Vlade. 

 

Danas i jučer bio sam u Vukovaru s dubokim osjećajem poštovanja prema gradu Vukovaru, njegovim stanovnicima i svim...

Objavljuje Boris MiloševićSrijeda, 18. studenoga 2020.