Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Usprkos Mornarovim najavama

Pusić: Nema nikakvih promjena u zdravstvenom odgoju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Reforma rada pratećih djelatnosti javnog sektora provest će se samo ako donosi uštede i bolju učinkovitost, kaže Pusić.

Reforma rada pratećih djelatnosti javnog sektora provest će se samo ako donosi uštede i bolju učinkovitost, rekla je prva potpredsjednica vlade Vesna Pusić danas na konferenciji za novinare na kojoj je odbacila spekulacije da bi osnutak nove stranke Radimira Čačića mogao destabilizirati HNS.

Pročitajte i ovo Magdalena Komes Spomenula i Milanovića Komes odgovorila Čačiću: “Nulta tolerancija na korupciju proizlazi iz stranačke vertikale i to mu smeta“ Slika nije dostupna Sastanak kod predsjednice Za razliku od SDP-a, ostatak Kukuriku koalicije ide na Pantovčak

Na konferenciji za novinare Pusić je rekla i da 'nema nikakvih promjena u zdravstvenom odgoju'. Komentirajući najavu novog ministra obrazovanja Vedrana Mornara o dijalogu s Katoličkom Crkvom o zdravstvenom i građanskom odgoju kazala je da je 'uvijek za dijalog'. 'Razgovarati je sigurno uvijek puno bolje nego ne razgovarati', zaključila je prva potpredsjednica vlade.

Zamoljena za komentar hoće li HNS ugroziti eventualna nova stranka Radimira Čačića, bivšeg predsjednika HNS-a koji u petak izlazi iz zatvora, Pusić je kratko odgovorila da 'Ratko Čačić nije tema'.

'Stranka je ozbiljna stvar', rekla je ministrica i podsjetila da ima puno stranaka koje pred izbore brzo nastanu i jednako brzo nestanu. 'No stranka zahtijeva infrastrukturu, članstvo, tradiciju, komunikaciju, organizaciju' i drugo, rekla je predsjednica Hrvatske narodne stranke te istaknula da je u njezinu osnutku sudjelovala 24 godine.


'Promjene imaju smisla ako u oba resora nastupe vrlo bitni pomaci i iskoraci i uvede se nova energija'

U HNS-u nema ni raskola ni potresa i ljudi se identificiraju sa svojim političkim projektom, a ne s pojedincima, rekla je Pusić, koja drži da će četiri stranke vladajuće koalicije nastaviti surađivati do izbora tijekom godinu i po dana.

Povjerenstvo za privremeni otpust iz zatvora prihvatilo je danas zahtjev bivšeg prvog potpredsjednika Vlade Radimira Čačića za prijevremenim puštanjem na slobodu iz kaznionice u Valturi, gdje je na odsluženju zatvorske kazne zbog izazivanja prometne nesreće u Mađarskoj 2010. u kojoj su poginule dvije osobe.

Odgovarajući na upit o reformi rada pratećih djelatnosti javnog sektora, Pusić je rekla kako je svrha izdvajanja pratećih djelatnosti iz javnog sektora u posebno poduzeće povećanje efikasnosti i smanjenje troškova poreznih obveznika. Spin off je model izdvajanja uslužnih djelatnosti u posebno javno poduzeće koje bi trebalo biti efikasnije i donijeti uštede. 'Samo pod tim okolnostima će se raditi reorganizacija, i naravno bez jasnih izračuna ona nema smisla', zaključila je Pusić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene