Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Potpisan ugovor o saniranju "Salonita"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinko Mladineo, predsjednik HUS-a Ozren Matijašević i stečajni upravitelj "Salonita" Vedran Šeparović potpisali su danas u Vranjicu Ugovor o saniranju tvornice "Salonita" koje će obavljati 103 radnika "Salonita" kojima je današnjim ugovorom produžen ugovor o radu zaključno s ožujkom 2009.

Direktor Fonda za zaštitu okoliša Vinko Mladineo kazao je novinarima da su sanacijski radovi počeli prije nekoliko dana na nogometnom igralištu pod kojim su zatrpane tone azbesta.

Pročitajte i ovo Drago Celizić Nepravomoćna presuda Sud poništio poznatom TV voditelju ugovor o doživotnom uzdržavanju, zbog spornog potpisa ostaje bez kuće i pola milijuna eura? Saša Kopljar TRAJNO UREĐENO Hrvatska i Italija potpisale važan ugovor o razgraničenju u Jadranskom moru: Pogledajte što to znači

"To je golem posao jer je riječ o više od 60.000 četvornih metara prostora. Za sada postoji samo tehnološko rješenje sanacije, a izrađuje se i projektna", rekao je Mladineo.

Kad Fond s ovlaštenom ustanovom izradi projekt po kojem će se utvrditi stupanj onečišćenosti u tvornici, bit će određen postupak same dekontaminacije, a sve se to mora obaviti brzo i završiti do kraja ožujka 2009., krajnjeg roka za završetak cijelog postupka, istaknuo je Mladineo.

Predsjednik HUS-a Ozren Matijašević napomenuo je da će u nastavku sanacije "Salonita" sudjelovati samo potpuno zdravi radnici, a oni koji od liječnika ne dobiju zeleno svjetlo također će dobivati punu plaću do kraja ožujka 2009.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene