Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nema sačekuša'

Potpisan novi kolektivni ugovor u zdravstvu, liječnici ipak ostali po strani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi i Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara i tehničara potpisali su s ministrom zdravlja novi kolektivni ugovor.

Očekivano, ugovor nije potpisao Hrvatski liječnički sindikat, jer se ne slaže s predloženim cijenama rada liječnika. Ministar je naglasio kako je nakon višemjesečnih pregovora ipak donesen novi kolektivni ugovor za 72 tisuće zdravstvenih djelatnika. Dodao je kako ovaj ugovor neće dodatno opteretiti proračun, jer se planiraju uštede u predstojećoj reorganizaciji cijelog zdravstvenog sustava.

Pročitajte i ovo Prosvjed sindikata Ususret Prazniku rada Hrvati ocijenili rad sindikata: Pogledajte rezultate ankete Sindikati polozili vijenac za radnike Apelirali na vladajuće Sindikati uoči Praznika rada: "Hrvatska više ne smije biti zemlja jeftine radne snage"

Ovako Vlada planira uštedjeti u zdravstvu!

Ministar Rajko Ostojić žali što liječnički sindikat danas nije bio s njima. 'Meni je žao što dr. Babić, kolega Babić danas nije s nama. Postoji mogućnost daljnje komunikacije i sa predstavnicima sindikata. Ministarstvo je otvoreno za apsolutno daljnu komunikaciju', rekao je ministar.

'Ovaj kolektivni ugovor nakon dugog vremena nema nikakvih sačekuša. Sve što je u KU nastupa od 1.12. 2013.', rekla je Spomenka Avberšek iz Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene