Obavijesti Video Pretražite Navigacija
priprema se izvlačenje

Što je uzrok potonuća talijanske jahte kod Lošinja? "Ronioci su danas tijekom dana zakrpali brod"

U tijeku je planiranje akcije izvlačenja jahta koja je potonula kod Lošinja. U jahti je bilo 4 tone nafte.

Dvadesetmetarska jahta potonula je ispred luke Unije nedaleko od Lošinja. Troje putnika spašeno je i nema ljudskih žrtava.

Odmah po dojavi o prodoru vode u plovilo reagirali su djelatnici županijske lučke uprave, lučke kapetanije i tvrtke za sprječavanje onečišćenja mora.

Pročitajte i ovo Potonula jahta kod Malog Lošinja ekološko zagađenje FOTO/VIDEO Jahta potonula kod Malog Lošinja: Na njoj se nalaze četiri tone nafte

S obzirom na to da je plovilo potonulo vrlo blizu obale, putnici nisu bili ugroženi, a u tijeku je planiranje akcije izvlačenja plovila s morskog dna. U jahti je bilo i četiri tone nafte.

Za Dnevnik Nove TV predsjednik Mjesnog odbora otoka Unije Robert Nikolić objasnio je što se točno dogodilo i kako je protekao dan.

"Odmah smo reagirali, imali smo upijajuće barijere koje smo postavili oko broda, reagirala je odmah i lučka kapetanija iz Lošinja s novim barijerama i spriječilo se istjecanje nafte", rekao je Nikolić.

"Ronioci su danas tijekom dana zakrpali brod, do napuknuća je vjerojatno došlo zbog starosti broda", kazao je Nikolić o mogućem uzroku prodora vode. Naglasio je i kako su svi putnici uspjeli doći do luke i u dobrom su stanju. 

Više pogledajte u videoprilogu. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr 

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene