Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za 206 obitelji

Novo stambeno naselje u Splitu: Više zainteresiranih, nego stanova!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi stanovi s cijenom kvadrata od 1.100 eura početkom iduće godine gradit će se u Splitu. Radi se o programu poticane stanogradnje koja bi trebala zbrinuti 206 obitelji. Već sada se prijavilo više zainteresiranih nego što će biti stanova.

U novom stambenom naselju u Splitu, svi stanovi bit će u programu Poticane stanogradnje. Niknut će 206 novih stanova, tri velika poslovna prostora i 376 parkirnih mjesta. Većina stanova će biti dvosobni, a Grad Split je početkom ovoga mjeseca izdao i lokacijsku dozvolu za gradnju.

Pročitajte i ovo Sudar autobusa i automobila D8 bila zatvorena za promet Težak sudar busa i dvaju auta u Dalmaciji: Četiri osobe prevezene na pružanje liječničke pomoći Gradnja na ostacima antike - 5 Vrijedni dijelovi povijesti Usred ljeta grade zgradu na ostacima iz antičkog doba: "Tko se toga drži? Nitko. Kakva nam je Vlada, takav nam je i narod"

Nove susjede očekuje i Arsen Radman. 'Rješavanjem objekata na ovoj lokaciji će se urbanizirati ovaj dio grada Splita. Mislim da će biti velika jagma za ovim stanovima', kazao je Radman.

Rok za predaju zahtjeva traje još samo šest dana. 'Dosad je pristiglo s jučerašnjim datumom 370 zahtjeva i oni dolaze sukcesivno. Što se rok približava, to dolazi sve više zahtjeva', kazao je ravnatelj Agencije za promet nekretninama Slavko Čukelj.

>> Kupiti ili unajmiti stan? Evo što kažu stručnjaci!

U utrku za stan mogu se uključiti svi građani Republike Hrvatske. Manju prednost imaju Splićani koji mogu ostvariti dodatne bodove zbog prebivališta na području grada. Za novo naselje Grad Split će izdvojiti 24 milijuna kuna. Država će pomoći i s dodatnih 46 milijuna.

'Tim sredstvima se pokreće svaka investicija u POS-u pa i ova koja ima proračunsku vrijednost od 150 milijuna kuna', kazao je Željko Uhlir, zamjenik ministrice graditeljstva i prostornog uređenja.

Cijena kvadrata bit će do 1.100 eura. Povoljnim kreditima s kamatom od 3,9 posto želi se stambeno zbrinuti što više građana. 'Što će značiti, u već našim sadašnjim razgovorima, da će onda APN nastaviti sa svojim projektima i angažirati sredstva za nove gradnje u Gradu Splitu', kazao je Goran Kovačević, zamjenik gradonačelnika Splita.

Prvi građevinski radovi planirani su početkom iduće godine, a stanari će se useliti 2015.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene