Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak u Banskim dvorima

Hotelijeri od premijera zatražili rješenje ključnih problema

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Andrija Plenković primio je danas u Banskim dvorima predstavnike poslodavaca u hotelijerstvu.

Uz premijera, sastanku s poslodavcima u hotelijerstvu nazočili su potpredsjednica Vlade Martina Dalić i ministar Gari Capelli.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Ne treba stvarati famu'' Gari Capelli: ''Bitno je da turizam ima svog zastupnika na ovaj ili onaj način, kroz jedno ili nekoliko ministarstava'' Slika nije dostupna Zbog rasta broja zaraženih Gari Capelli o situaciji u turizmu: "Ne bismo trebali ići prema zatvaranju. To ne dolazi u obzir"

"Predsjednik Vlade dao je punu potporu turizmu i dao nam je do znanja da će se osobno zauzeti da se neke stvari još bolje provedu. Zahvalio se na onome što hotelijeri čine u pogledu investicija a ove godine investirat će oko 800 milijuna eura. Razgovarali smo i o lokalnim problemima, porezu na nekretnine, turističkom zemljištu, gledali smo kako ćemo kvalitetnije riješiti taj probelm", kazao je ministar Capelli nakon sastanka na konferenciji za novinare.

Ronald Korotaj, predsjednik Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske, kazao je da su premijeru Plenkoviću iznijeli ključne probleme, a među njima je i pitanje poreza na imovinu, odnosno nekretnine. Poslodavci traže da se za njih uvede cenzus od 1,5 posto koji je do sada postojao u komunalnoj naknadi. Hotelijeri se žale da bi im, u suprotnom, zbog poreza na imovinu nameti mogli porasti za 20 do 40 posto.

Predstavnici poslodavaca u hotelijerstvu razgovarali su s premijerom i o zakonu o turističkom zemljištu koji bi trebao, prema najavama Vlade, u proceduru do kraja ove godne, boravišnoj pristojbi te pitanju radne snage.

U 2017. poslodavci u hotelijestvu ulažu 800 milijuna eura, zapošljavaju 59.000 stalno zaposlenih te još 25 tisuća sezonskih radnika.


 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene