Gari Capelli, ministar turizma
Gari Capelli, ministar turizma Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ministar turizma Gari Cappelli u ponedjeljak je ocijenio da je za turizam najvažnije dobro artikulirati i ostvarivati svoje interese, odgovarajući na pitanja novinara hoće li u budućoj vladi trebalo biti mjesta za zasebno ministarstvo turizma i hoće li mu on biti na čelu.


"Bitno je da turizam ima svoga zastupnika na ovaj ili onaj način - kroz zasebno ministarstva ili nekoliko ministarstava, te da može artikulirati svoje želje i imati jednu točku gdje se svi mogu ujediniti i vidjeti što treba raditi", rekao je Cappelli na ulasku u Banske dvore.

Vezani članci Gari Cappeli Ministar turizma o ugostiteljima i zatvaranju restorana: ''Riješili smo sve detalje, sutra će dobiti formalni posjet, zeleno svjetlo. Neće biti kažnjavanja, ni zatvaranja'' Turisti u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) Ministar o projektu koji bi vas mogao razveseliti: "Dogovorili smo suradnju s više od 80 tvrtki, cijene će biti 50 posto niže"

Novinari su pitali je li za takvo što dovoljan državni tajnik, a Cappelli je odgovorio da to ovisi o tome kako bi se on postavio te da je "glavno da se znaju aktivnosti i da turizam dobije vrijednost" koja mu pripada.

Ministarstvo turizma po njegovim je riječima "specifično" jer je praksa pokazala da projekti poput izmjene bitnih zakona i propisa moraju proći i kroz deset drugih ministarstva. Zato se neki zakoni i nisu mijenjali dvadeset godina, kaže Cappelli.

Ističe da će o arhitekturi buduće vlade odlučiti premijer, pa i o tome hoće li u njoj biti Ministarstva turizma te da od toga pitanja "ne treba stvarati preveliku famu", kao i da je bitno da svatko odrađuje svoj dio posla i da se interes turizma dobro artikulira.