Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakacije analitičara na ostavku Polančeca

'Polančecu je ostavka najpametniji politički potez u životu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Politički analitičar Davor Gjenero nam je kazao kako ga ne iznenađuje ostavka Damira Polančeca, više ga iznenađuje što se čekalo tako dugo.

'Ovo je još jedan plus za Jadranku Kosor koja je ovime još dodatno ojačala svoju poziciju. U posljednje vrijeme je bilo puno afera ali ona nije opterećan njima jer ju niti jedna ne dira', rekao je za Dnevnik.hr Davor Gjenero koji očekuje da je ovo samo prva smjena u nizu te da očekuje nove promjene nakon rebalansa proračuna.

Pročitajte i ovo Ministar Božinović pozvao je Bojana Ivoševića da da ostavku Policajac u sačekuši? Božinović pozvao Puljkova zamjenika na radikalan potez: "Uvijek kad im nešto propadne za to prozivaju splitsku policiju..." Ivan Kaštelan, reporter Dnevnika Nove TV Šok u Splitu zbog ostavke Tko je novi šef splitske policije? "Pamti ga se i kao glavnog ravnatelja policije s najkraćim stažem"

>> Damir Polančec podnio ostavku!

Gjenero kaže da ga od same ostavke Polančeca više zanima tko će biti njegov zamjenik. On smatra da bi sada premijerka na ovo mjesto trebala dovesti nekog nezavisnog stručnjaka kao što je sanader nakon ubojstva Ivane Hodak doveo Tomislava Karamarka i Ivana Šimonovića. Gjenero drži palčeve da na mjesto potpredsjednika Vlade dođe ekonomski stručnjak Ivan Lovrinčević, a na mjesto gospodarstva neki uspješni gospodarstvenik.

Gjenero napominje da je za ostavku Polančeca dovoljno ovo što je izašlo u medijima jer treba otići zbog političke odgovornosti, odnosno da nije potreban dokaz kaznene odgovornosti.

Politički analitičar Damir Grubiša za Dnevnik.hr Polančecovu ostavku smatra korektnim činom koji je ipak trebao doći ranije. 'Ostavka je u svakom slučaju opravdana. Jer, ukoliko Polančec nije znao što se događa u Podravci, a sjedio je u Nadzornom odboru i bio potpredsjednik Vlade, treba dati ostavku. Da je znao što se događa u Podravci, onda je njegova krivnja očita', pojašnjava Grubiša. Dodaje kako je Polančecova ostavka veliki plus za premijerku Jadranku Kosor. 'Ona se sada može potvrditi kao samostalan čimbenik na političkoj sceni i može početi formirati svoju ekipu, a ne imati onu koju je naslijedila od Sanadera', objašnjava Grubiša i dodaje kako je Kosor pokazala da je znatno demokratičnija i stabilnija od svojih prethodnika te predviđa da će s novim timom na tome putu biti još sigurnija.

'Polančecu je ostavka najpametniji politički potez u životu!', misli Anđelko Milardović, voditelj Centra za politološka istraživanja. Dodaje kako je za Polančeca puno bolje što je sam otišao, a ne čekao da ga se najuri. 'Zbog Polančecove ostavke odahnut će Jadranka Kosor, vlada, mediji, baš svima će biti lakše', kratko je prokomentirao Milardović.

>> 'Ostavka je mali korak za politiku, veliki za pravosuđe'

>> 'HDZ dokaz da političari moraju van iz nadzornih odbora'

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene