Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Političari komentirali

'Ostavka je mali korak za politiku, a veliki za pravosuđe'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon niza afera, Damir Polančec ponudio je ostavku koju je premijerka prihvatila. Političari su rekli svoje mišljenje.

'Ovo je možda mali korak za hrvatsku politiku, ali je velik za hrvatsko pravosuđe', rekao je Damir Kajin, potpredsjednik IDS-a., za Dnevnik.hr. Dodao je kako je Polančecovom ostavkom odahnula premijerka Kosor za razliku od onih koji su stajali iza Polančeca. 'Svi putevi sada vode prema Polančecovim šefovima i još nekim ministrima, pojedinci sada imaju itekako razloga za strahovanje', kaže Kajin. Dodao je kako će se Polančecova ostavka dobra i zbog činjenice da će se napokon demistificirati korporacijska hobotnica koja izjeda Hrvatsku. 

Pročitajte i ovo Ivan Kaštelan, reporter Dnevnika Nove TV Šok u Splitu zbog ostavke Tko je novi šef splitske policije? "Pamti ga se i kao glavnog ravnatelja policije s najkraćim stažem" Leo Varadkar Emotivan govor Irski premijer Varadkar neočekivano podnio ostavku: "Nemam ništa drugo zacrtano"

'Očekivali smo Polančecovu ostavku'

SDP-ova saborska zastupnica Milanka Opačić  kaže kako je ostavka Damira Polančeca očekivana. 'Mislili smo da će Polančec napokon prihvatiti političku odgovornost za Podravku i brodogradilišta. Nadam se da neće sve stati kod ostavke već da će se pokrenuti istraga', kaže Opačić. 'Ako su današnji medijski navodi koji kažu da je Polančec putem Podravkinih dionica stekao korist od 10.5 milijuna kuna točni, očekujem da krene istraga zbog zloporabe položaja', dodala je Opačić.

>> Jadranka Kosor prihvatila Polančecovu ostavku!

'To je njegov čin koji ne bih dodatno komentirao, ostajem kod onoga što sam već rekao', rekao je Andrija Hebrang, HDZ-ov predsjednički kandidat za Dnevnik.hr. 'Ponavljam da do sada ime Damira Polančeca nigdje nije bilo umiješano u istragu koja je u tijeku' dodao je Hebrang.

Ostavku potpredsjednika Vlade Damir Polančec pozdravila je Vesna Škare Ožbolt, nezavisna predsjednička kandidatkinja. 'Pozdravljam taj čin iako sam ga očekivala znatno ranije, ne zbog pritisaka nego isključivo zbog morala. Ostavka je u redu ne samo zbog afere u Podravci nego zbog cijelog resora gospodarstva', kaže Škare Ožbolt.

Da je ostavka Damira Polalančeca očekivana, misli i Vesna Pusić, HNS-ova kandidatkinja za predsjednika republike. 'To je preuzimanje političke odgovornosti nakon jedne od niza afera koja se više nije mogla trpjeti. Da Polančec nije preuzeo odgovornost, morala bi to onda učiniti cijela Vlada. I ovako ostaje upitna odgovornost Vlade', kaže Pusić i dodaje kako i nakon preuzimanja političke odgovornosti ostaje ona kaznena. 'Kaznena odgovornost u ovom trenutku ne može se prejudicirati jer je istraga u tijeku. No, za razliku od izjava koje smo u zadnje vrijeme mogli čuti, za priznavanje političke odgovornosti ne treba sud', dodala je Pusić za Dnevnik.hr.

I Ljubo Jurčić, novi predsjednik nadzornog odbora Podravkepridružio se većini koja misli kako je Polančecova ostavka logična i očekivana. 'U Polančecovom slučaju stvorila se nepopravljiva percepcija koja nikakvom komunikacijom ne bi mogla biti popravljiva. Previše se toga nagomilalo. Bez obzira na osobnu odgovornost, Polančec je objektivno politički bio odgovoran', kaže Jurčić i dodaje kako Vlada, da Polančec nije sam dao ostavku, već idući tjedan ne bi mogla s njim raditi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene