Uber, ilustracija (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL)
Uber, ilustracija (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL)

Uber je objavio nove cijene koje na području Zagreba počinju vrijediti od ponedjeljka.


Iz Ubera su objavili kako od ponedjeljka 26. studenog spuštaju cijenu vožnje do Zračne luke Zagreb pa će tako vožnja započeta s južne strane rijeke Save iznositi 70 kuna, a sa sjeverne strane 95 kuna.

Vezani članci Toni Turčinov (Foto. Dusko Jaramaz/Pixsell) Načelnik općine Murter ljut zbog sezonskih cijena na otocima: "Žalosno je da jedan kroasan košta u Zagrebu tri puta manje" Troškovi, ilustracija (Foto: Getty Images) Žive li Hrvati jeftinije od ostalih stanovnika Europske unije? Doznajte što plaćamo skuplje od drugih zemalja članica

Također, dodatno se prilagođavaju cijene vožnje na području Zagreba, pa tako startna cijena (6 kn) te cijena po kilometru (3,6 kn/km) ostaju iste dok će cijena minute vožnje porasti na 1,20 kuna.

"Kontinuirano radimo na poboljšanju iskustva za naše korisnike i vozače koji koriste aplikaciju. Spajanjem usluga uberX i UberSELECT želimo osigurati visoku razinu kvalitete i za jedne i za druge. Siguran sam da će i cijeli proces usklađivanja s novim Zakonom o prijevozu u cestovnom prometu, čiji rok se uskoro bliži kraju, dovesti do unaprijeđenja tržišta i dalje osiguravati porast kvalitete usluge", istaknuo je Davor Tremac, generalni direktor Ubera za jugoistočnu Europu.

Uvode i nove sigurnosne opcije pa korisnici mogu pritupiti sigurnosnom centru koji sadržava sve vezano za sigurnost korisnika, kao i poveznice koje im omogućuju dijeljenje rute kojom putuju te brzi kontakt s hitnom pomoći. Nove opcije vozače upozoravaju na pridržavanje propisanih ograničenja brzine kako bi svaka vožnja bila sigurna za njih, putnike i ostale sudionike u prometu, poručuju iz Ubera.