Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strancima ne smeta

Poskupjele ulaznice za dubrovačke zidine: "Oni koji si ih ne mogu priuštiti, nek dođu, mi ćemo im izaći u susret"

Dubrovačke zidine (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Dubrovačke zidine (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Dubrovačke zidine (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Dubrovačke zidine (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr Dubrovačke zidine (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Dubrovačke zidine (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Foto: DNEVNIK.hr Dubrovačke zidine (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Dubrovačke zidine (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Dubrovačke zidine (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Dubrovačke zidine (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Dubrovačke zidine (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/5 >>
Poskupjela je karta za šetnju po dubrovačkim zidinama. Od prvog siječnja stoji 200 kuna, umjesto dosadašnjih 150. Ovim poskupljenjem se žele smanjiti gužve u gradu. I dok inozemnim turistima karta nije skupa, hrvatski turisti negoduju.

200 kuna nova je cijena ulaznice za dubrovačke zidine i tu cijenu plaćaju svi, osim stanovnika najjužnije županije kojima je ulaz besplatan. Anteo s Hvara smatra da je cijena previsoka. Baš kao i Marko iz Splita.

Pročitajte i ovo Venecija prekipjelo im Dosta im je gužvi: Turistički biser uvodi obvezne ulaznice za sve posjetitelje, poznata i cijena karata Most Pelješac Most Pelješac Most Pelješac - automobilom do Dubrovnika, Pelješca i Korčule

"Definitivno je puno za nekog s plaćom u Hrvatskoj. Nije baš jeftina, baš preskupo". Mario iz Zagreba nikada nije bio na zidinama jer mu je karta preskupa. I upravo zato mnogi Hrvati na odmoru u turističkom biseru preskaču jednu od najvažnijih hrvatskih znamenitosti. A upravo u zimskim mjesecima Hrvati su među najbrojnijim gostima. Romana Vlašić iz Turističke zajednice Grada Dubrovnika poručuje:

"Vjerujem da bi trebalo barem u ovim izvansezonskim mjesecima napraviti nekakve skale i drukčije cijene da ne budemo baš cijelu godinu u rangu cijena sa cijelim svijetom". 

Jer i našim susjedima je preskupo, dok je Ameriknacima i Britancima povoljno. Damir iz Sarajeva kaže da mu je skupo, Jennifer iz SAD-a kaže pak da je cijena prihvatljiva. Društvo prijatelja dubrovačke starine koje upravlja zidinama poskupljenje karte pravda velikim gužvama u ljetnim mjesecima. Na ovaj način kažu reducirat će broj ljudi.

Ulaz na Dubrovačke zidine kroz čitavu godinu je 200 kuna, ovdje ne možete kao primjerice na Plitvicama u prvom mjesecu platiti 60 kuna.

Niko Kapetanić iz Društva prijatelja dubrovačke starine napominje: "Nismo o tome razmišljali, možemo o tome razmišljati, mi ćemo se detaljno raspitati. Ali ne može se uspoređivati Plitvice ili Krku s našim zidinama, koje su u gradu. Ali ipak puno ih građana Republike Hrvatske želi vidjeti a ne može. Pa evo neka dođu u našu upravu, malu molbicu, pa evo ako su tu par dana, a mi ćemo ako je to još obitelj mi ćemo izaći u susret". 

Prošle godine prodano je milijun i 300 tisuća ulaznica. Grad je dobio 75 milijuna, DPDS 50, a porez od 30 ak milijuna završio je u državnoj blagajni. Svi ti silni milijuni s jedne strane, a s druge prosječna Hrvatska obitelj zidine si ne može priuštiti.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene