Dubrovačke zidine i ove godine ruše rekorde, očekuje se kako će broj posjetitelja dosegnuti milijun i 300 tisuća.

Galerija +0 Dubrovačke zidine: Ulaznica raste na 200 kuna (Foto: Dnevnik.hr) - 2

Cijena ulaznica iznosi 150 kuna, a plan je iduće godine povećati je na 200 kuna.

Vezani članci Autoškola Drastične razlike u cijenama autoškola: Pogledajte u kojem je gradu najpovoljnije polagati vozački ispit, a gdje je najskuplje Šokantna cijena taksija u Zagrebu "Šokirala sam se. Nisam nikad ovo doživjela": Čitateljica za DNEVNIK.hr o nevjerojatnoj cijeni jedne vožnje taksijem u Zagrebu

Većina Hrvata posjet zidinama si teško može priuštiti, no stranim turistima, čini se, cijena od 200 kuna ne smeta. Stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije s osobnom iskaznicom ulaze besplatno.

Mladi do 18 godina i studenti s iksicom plaćaju 50 kuna, a agencijska ulaznica iznosi 135 kuna.

No većini Hrvata ulaz na zidine je luksuz. Nina Buje ističe da joj je cijena od 150 kuna pretjerana i da je to s hrvatskim plaćama neizvedivo.

Slično misli in Ivo koji kaže da je to preskupo za običan puk. Dok se primjerice na Plitvice u predsezoni može za 55 kuna, u Dubrovniku se cijelu godinu plaća puni iznos od 150 kuna. Rubert iz Zadra također misli da je cijena preskupa.

Senada iz Dubrovnika misli da bi trebao postojati popust kada nije sezona. Cijena od 150 dići će se na 200 kuna, od iduće godine.

Cilj je smanjiti pritisak na zidine. Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković kaže da će razmisliti o popustu za hrvatske građane.
 

"Moramo samo vidjeti modele, ne smije se dogoditi da imamo povlaštene", napominje gradonačelnik.

Zidinama ne upravlja grad, već Društvo prijatelja dubrovačke starine koji nisu odgvorili na naš upit o povećanju cijene. Prošle godine društvo je od prodaje ulaznica zaradilo 116 milijuna kuna.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju