Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Muke u brodogradilištu

'Bude li država inzistirala na isplati poreznog duga, počinju otpuštanja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S dugovima, i to onima prema državi, bori se i prvi na listi poreznih dužnika među obrtnicima, Mirko Rapić, vlasnik brodogradilišta iz Vranjica.

Država od njega traži 42 milijuna kuna, a on tvrdi da i ona njemu duguje upravo isti iznos!

Pročitajte i ovo Brodogradilište 3. maj Nova faza 3. maj prihvatio plan mjera kriznog upravljanja: Vlada je postavila uvjet Slika nije dostupna Glupa rasprava Linić: Zaista imam posla sa sve više luđaka, ne mogu sebi doći!

Radnici izgleda vole svog gazdu, Marka Rapića, vlasnika brodogradilišta RLE u Vranjicu kraj Splita. Rapić je imao 500 radnika, a sad je 'pao' na 200. Ako Vlada bude inzistirala na isplati 42 milijuna kuna poreznog duga, misli da će morati opet otpuštati. 'Od države tražimo naknadu za zemljište i koncesiju za rad', kazao je Mirko Rapić, sin vlasnika.

>> Virovitica: Gradska vijećnica dala ostavku zbog poreznog duga

Marko i sin mu Mirko ističu da im država duguje novac za zemljište na kome se brodogradilište nalazi, a u pitanju je 15 tisuća četvornih metara . Rapić je zemlju isplatio banci koja je držala hipoteku od 6 milijuna dolara na zemlji. No, država je kasnije zemlju proglasila pomorskim dobrom i praktički je Rapiću oduzela.

'Sva hrvatska brodogradilišta dobila su oprost duga na ime zemlje, pomorskog dobra, i dobili koncesiju, a mi ništa. Zašto smo mi gori od drugih brodogradilišta?', pita se Mirko Rapić.

Muči ih i što ne mogu dobiti koncesiju za rad. Rade milijunske poslove u Hrvatskoj i u talijanskim brodogradilištima, a bez papira. Prevarila ih je, kažu, bivša Vlada zavlačeći ih, a od nove mjesecima čekaju pomoć.

Danas su im podršku pružili i Sindikati. A i ministar financija nedavno je u Dnevniku Nove TV najavio susretljivost. 'Tamo gdje ocjenjujemo da je bitka za radna mjesta toliko važna ići ćemo i na otpisivanje potraživanja', rekao je Slavko Linić tada.

Rapići i dalje čekaju odgovor od nadležnih iz Vlade.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene