Ova sezona u Dubrovniku je otvorila nova radna mjesta, zaposleno je 10 posto više ljudi nego lanjske godine. 'Više smo zaposlili u sedam mjeseci, u sezoni, nego ukupno prošle godine', kaže Dasen Jasprica iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.
Najviše se traže kuhari, konobari i sobarice. Ipak, većina radnih mjesta su sezonska, a svaki četvrti radnik dolazi iz drugih dijelova Hrvatske, najčešće Slavonije.
Bilo bi čudno da nije: U lipnju pao broj nezaposlenih za 6,9 posto
Hotelijeri tvrde, lakše bi bilo stalno zaposliti, tako bi imali kadar u kojeg se može ulagati. 'Vraćaju se, većinom se vraćaju! Ugovori na određeno, nažalost jer se gleda samo profit, mislim da su oni jedni od velikih razloga zašto mi nemamo kvalitetnog kadra', kaže direktor hotela Pero Beš.
DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook
-
opsada grada
FOTO Izvanredno stanje zbog tri minute: Snajperisti na krovovima, svi strahuju od onoga što bi moglo uslijediti
-
Dani odluke
Sastanak u vrhu Domovinskog pokreta, jedan DP-ovac neće podržati Plenkovića? "Idemo s 12 potpisa"
-
užas!
UZNEMIRUJUĆE "U konzervi graha pronašao sam štakora!" Nakon šokantne objave povlači se cijela serija iz velikog trgovačkog lanca