Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Znat će se u četvrtak

INFORMACIJE CURE NA KAPALJKU Ostaje li Milijan Brkić kandidat za ministra branitelja?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hoće li Milijan Brkić ostati ili neće ostati kandidat za ministra branitelja?

Kako će se slučaj Milijana Brkića rasplesti zasigurno ovisi i o razgovoru koji je u popodnevnim satima, kako doznajemo, održan između premijera Oreškovića, dvaju potpredsjednika: Karamarka i Petrova te Milijana Brkića.

Pročitajte i ovo Marija Vučković, ministrica poljoprivrede 10 najvažnijh točaka Ministrica Vučković nakon sastanka s poljoprivrednicima: "Manje-više je sve uvaženo" Andrej Plenković i Dragan Čović snažna podrška Hrvatske Sastali se Plenković i Čović: "Otvaranje pristupnih pregovora BiH zajednički politički prioritet"

I dok se čeka odgovor je li Brkić i dalje kandidat za ministra branitelja, te hoće li prihvatiti funkciju, stranački kolege brane Brkića i smatraju kako ne smije odustati.

Prema mišljenju Željka Dilbera, člana Predsjedništva HDZ-a, ponovno pokretanje postupka za oduzimanje diplome Milijanu Brkiću ne bi trebalo biti nikakva prepreka za njegovo imenovanje na poziciju ministra branitelja. 'Baš me briga ima li Milijan Brkić diplomu ili nema. Milijan Brkić je hrvatski domoljub, branitelj, čovjek koji uvažava, čovjek koji okuplja, čovjek koji organizira', kaže Dilber.

S njim se slaže i stranački kolega Damir Krstičević. 'Milijan Brkić je istinski branitelj. Junak Domovinskog rata. Mi apsolutno ostajemo iza toga', kaže Krstičević.

I Iz MOST-a kažu da nemaju ništa protiv, ali... 'Sve ostalo ćemo raspraviti i vidjeti, a konačnu odluku će donijeti premijer Tihomir Orešković', kaže Miro Bulj.

SDP-ovci su pak, očekivano oštri. 'Oni moraju reći hoćemo li prvi puta od devedesete imati ministra bez diplome. To se valjda može samo u stručnoj vladi', rekao je Nenad Stazić.

Ni riječi nakon sastanka

Nakon sastanka nije bilo nikakvih informacija, one doslovce cure na kapaljku, no više ćemo znati u četvrtak kada se održava i sjednica Vlade.

Kako doznajemo, Brkić je danas bio u središnjici HDZ-a, no i dalje se nije javno očitovao o kandidaturi.

Vruća fotelja ministra branitelja je upražnjena već gotovo mjesec dana.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene