Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kolege ga brane

'Baš me briga ima li Milijan Brkić diplomu ili nema. On je domoljub'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milijan Brkić još se nije oglasio vezano za ponovno pokretanje oduzimanja diplome.

Milijan Brkić nije se službeno oglasio po pitanju novonastale situacije u slučaju ponovnog pokretanja oduzimanja diplome.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković skupio 76 potpisa Anketa Dnevnika Nove TV Hrvati otkrili smatraju li da je Domovinski pokret od HDZ-a dobio previše, premalo ili dovoljno: Pogledajte rezultate glasanja Milanović i Plenković Parlamentarni izbori 2024. Milanović objavio kada će dati mandat Plenkoviću, napravili potez bez presedana pa se predomislili

Na pitanje je li mu pokretanje postupka nekakva prepreka član predsjedništva HDZ-a Željko Dilber rekao je da po njemu ne bi trebalo biti.

'I baš me briga da li Milijan Brkić ima diplomu ili nema diplomu. Miljan Brkić je hrvatski domoljub, hrvatski branitelj, čovjek koji uvažava, čovjek koji okuplja, čovjek koji organizira', rekao je Dilber.

Saborski zastupnik Damir Krstičević rekao je da sve treba vidjeti.

'Milijan Brkić je branitelj, istinski branitelj, junak domovinskog rata', rekao je Krstičević.

Mostov Miro Bulj rekao je da nemaju ništa protiv istinskog branitelja, međutim, kaže, sve ostalo će raspraviti i vidjeti o čemu se radi. 'A zadnju riječ će donijeti premijer Tihomir Orešković', rekao je Bulj.

Nenad Stazić kaže da je sud već utvrdio da je 70 posto diplomskog rada prepisano i da se nema dalje što utvrđivati.

'Moraju reći hoćemo li imati prvi puta od 90-e ministra bez diplome, to valjda se može samo u stručnoj vladi', kaže Stazić.

Podsjetimo, nakon što je šef stranke Tomislav Karamarko predložio Brkića za kandidata za ministra branitelja, u cijelu priču se uključio MUP koji vodi MOST-ov ministar Orepić. Najavili su ponovno pokretanje procedure oduzimanja Brkićeve diplome. I dok se čeka odgovor HDZ-a je li Brkić i dalje njihov kandidat za ministra branitelja, stranački kolege ga brane i smatraju kako ne smije odustati od toga, MOST distanciran - oporba kritizira.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene