Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strašne poplave

Srbija: Hvala Hrvati!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbija zahvaljuje Hrvatskoj i njezinim građanima na solidarnosti i pomoći u suočavanju s nezapamćenim poplavama u Srbiji, navodi se u priopćenju srbijanskog veleposlanstva u Zagrebu.

"U ime Vlade Republike Srbije i svih njezinih građana veoma smo zahvalni Vladi Republike Hrvatske na brzoj reakciji i iskazanoj spremnosti da pomogne. Ova gesta ima dodatnu veću važnost imajući u vidu da je Hrvatska i sama suočena s poplavama na svom teritoriju", kaže se u priopćenju objavljenom na internetskim stranicama veleposlanstva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potopljeni Strošinci, Račinovci, Rajevo Selo... Iz potopljene kuće u Rajevom Selu izvučeno tijelo žene Slika nije dostupna Potresna priča U poplavama izgubio ženu i sina, a on danima spašava tuđe živote!

"Uvjereni smo da će čin iskazane solidarnosti građani Srbije znati cijeniti", dodaje se.

I vi možete pomoći poplavljenima! Evo što im je sada najpotrebnije!

Amerika najavila pomoć

Veleposlanstvo poziva sve ljude dobre volje, sve koji su u mogućnosti, pojedince i gospodarstvenike da pomognu. Veleposlanstvo Srbije u Zagrebu i generalni konzulati u Rijeci i Vukovaru su u neprekidnom dežurstvu i spremni su prihvatiti svaku vrstu pomoći. U ovom trenutku ugroženima širom Srbije najpotrebniji su voda, konzervirana hrana, dječja odjeća i hrana, sredstva za higijenu i dezinfekciju, posteljina i pelene za djecu i odrasle. Otvoren je i poseban žiro-račun za novčane uplate, navodi srbijansko veleposlanstvo. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene