Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prva faza do 26. rujna

Drugi dan: DZS objavio koliko se osoba samopopisalo i gdje se najviše, a gdje najmanje klikalo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U fazi samopopisivanja na portalu e-Građani, u utorak do 15 sati uspješno je popisano više od 177.000 građana, izvijestili su u utorak iz Državnog zavoda za statistiku.

Najviše građana popisano je u Gradu Zagrebu, njih 58.214, Splitsko-dalmatinskoj županiji 17.039 i u Primorsko-goranskoj županiji 14.985.

Najmanje je popisanih u Ličko-senjskoj županiji, njih 1118 te u Požeško-slavonskoj 1892 i Virovitičko-podravskoj županiji - 1930 osoba.

Tijekom prve faze provedbe Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. tj. samopopisivanja, koje će trajati do 26. rujna, građani mogu samostalno popisati sebe i sve članove svoga kućanstva na portalu e-Građani.

Pročitajte i ovo Popis stanovništva 2021. - 3 BIT ĆE OBAVEZNO Državni zavod za statistiku objavio: Popisivači i kontrolori koji sudjeluju u popisu stanovništva morat će imati COVID potvrdu

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna popisivali su i umrle? Otkrivamo trebaju li se podstanari koji nisu prijavljeni bojati popisivača: "Nas zanima samo jedno..."

Pravilo samopopisivanja jest jedna vjerodajnica − jedno kućanstvo. Takav način samopopisivanja omogućuje sigurnu i naprednu digitalnu komunikaciju s građanima, u vrijeme kada im to najviše odgovara, poručili su iz Državnog zavoda za statistiku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene