Digitalni popis stanovništva - 4
Digitalni popis stanovništva - 4 Foto: Davor Puklavec/Pixsell

U fazi samopopisivanja na portalu e-Građani, u utorak do 15 sati uspješno je popisano više od 177.000 građana, izvijestili su u utorak iz Državnog zavoda za statistiku.


Najviše građana popisano je u Gradu Zagrebu, njih 58.214, Splitsko-dalmatinskoj županiji 17.039 i u Primorsko-goranskoj županiji 14.985.

Najmanje je popisanih u Ličko-senjskoj županiji, njih 1118 te u Požeško-slavonskoj 1892 i Virovitičko-podravskoj županiji - 1930 osoba.

Tijekom prve faze provedbe Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. tj. samopopisivanja, koje će trajati do 26. rujna, građani mogu samostalno popisati sebe i sve članove svoga kućanstva na portalu e-Građani.

Popis stanovništva 2021. - 3 Državni zavod za statistiku objavio: Popisivači i kontrolori koji sudjeluju u popisu stanovništva morat će imati COVID potvrdu

Kucanje na vrata, Ilustracija Otkrivamo trebaju li se podstanari koji nisu prijavljeni bojati popisivača: "Nas zanima samo jedno..."

Pravilo samopopisivanja jest jedna vjerodajnica − jedno kućanstvo. Takav način samopopisivanja omogućuje sigurnu i naprednu digitalnu komunikaciju s građanima, u vrijeme kada im to najviše odgovara, poručili su iz Državnog zavoda za statistiku.