Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostao gorak okus u ustima

Popili dvije kave pa doživjeli šok: "Odbila sam platiti i krenulo je natezanje"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Trudnica koja je u Biogradu odlučila sjesti na piće šokirala se kada joj je stigao račun.

Trudnica iz kontinentalne Hrvatske koja je u Biogradu čekala trajekt šokirala se kad je u tamošnjem kafiću popila kavu.

"Sakrili smo se u baru da popijemo ledenu kavu koju pijemo inače cijelo ljeto. Čitaj u nas Hrvata: bijela kava s više leda. Nikakav sladoled, ne daj bože šlag. Što nije nimalo problem, dobiješ bijelu kavu po cijeni bijele kave, uglavnom u čaši za koktele. Osvježavajući napitak kada si snen... sve pet. Naručimo mi tako te dvije kave, dobijemo ih u nekim manjim šalicama s natruhama leda, MLAKE... Rekoh, ajde dobro, što je, tu je", rekla je, piše Slobodna Dalmacija.

"Bacim oko na račun, kad ono: 11 eura (83 kune). Piše 2 x ice coffee 5,50 eura. Zovnem konobara da sredimo tu zabunu jer ta kava nema veze s ice coffeeom. Kaže on meni: 'Imate tamo na slici tu kavu i piše cijena'", dodala je.

Pročitajte i ovo Destinacija Hrvatska - 1 veliki skok cijena Ljetovanje u Hrvatskoj za Hrvate nedostižan san: "Iste su cijene ovdje i u Francuskoj"

Ta se slika, nastavila je, nalazi preko puta terase kod ulaza u kafić. Prije nje je još nekolicina šarenih plakata alkoholnih koktela, zbog čega tvrdi da "nema teorije da je skužiš ako nisi sokol".

"U cjeniku, naravno, nema ledene kave, samo bijela kava po 2,50 eura, što nalaže zdravom razumu da je to ta cijena. Ali ne, naš hrvatski ugostitelj 'mudro' se dosjetio kako preveslati stranog, a bogami i domaćeg gosta, jer nema 'lipšeg' od brze zarade za malo potrošene robe", istaknula je.

"Kažem ja konobaru da nam ne može to naplatiti jer nismo dobili željeni proizvod, koji uz to nimalo ne nalikuje kavi na slici niti nam je ukazao na cijenu koje nema u cjeniku, na što on samo ravnodušno sliježe ramenima i kaže: 'Ja samo radim ovdje, ne odlučujem ja.' I tu je priči kraj jer se nastavlja ponavljati kao pokvarena ploča, bez imalo nade za razvojem trunke empatije prema prevarenim gostima", dodala je.

Pročitajte i ovo Ilustracija banke šalju obavijesti Život u crvenom: Mijenjaju se pravila za minus na računu, a ovako se iz njega možete izvući

Istaknula je da su trebali samo otići bez plaćanja računa, ali da se zbog trudnoće nije htjela navlačiti.

"Ali taj osjećaj frustracije da si prevaren, a nitko ne mari ni trunku, zaista ostavlja gorak okus u ustima. Pouka priče: odsad pa za vijeke prvo upitaj koliko košta ice coffee, jer ljudskom bezobrazluku očito nema kraja", navela je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene