Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sumnja na povredu službene dužnosti

Ponovno uhićen načelnik Karlobaga Ivan Tomljenović

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Načelnik općine Karlobaga Ivan Tomljenović (HDZ) i još jedna neimenovana osoba uhićeni su danas i nad njima ličko-senjska Policijska uprava provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje na povredu službene dužnosti, potvrdila je općinska državna odvjetnica iz Gospića Vera Magdić-Bižanović.

U policiji se doznaje se da su u uhićenje bili uključeni i djelatnici PNUSKOK-a. Državna odvjetnica Vera Magdić-Bižanović rekla je da taj predmet nije uskočki već da je PNUSKOK, istražujući jedan uskočki predmet, naišao na to kažnjivo djelo.

Dvojica osumnjičenika u prvim su večernjim satima još bili u policiji na kriminalističkom istraživanju, a Magdić-Bižanović rekla je s tim u vezi da će ih ispitati ako bude podignuta kaznena prijava pa će tek će tada odlučiti hoće li predložiti da im se odredi istražni zatvor.

Na pitanje o prirodi 'povrede službene dužnosti' i radi li se o protupravnom stjecanju novca, Magdić-Bižanović odgovorila je kako se ne radi o tome te da zasad ne može više reći.

>>
Pet mjeseci nakon lokalnih izbora - novi izbori, jedini kandidat - stari gradonačelnik

Neslužbeno se doznaje da je Ivan Tomljenović pokušao utjecati na službenu osobu u policiji radi otkrivanja službene tajne.

Podsjetimo, Tomljenović je prošle nedjelje, 13. listopada, na izvanrednim prijevremenom izborima, kao jedini kandidat, izabran za načelnika općine Karlobaga.

Prijevremeni izbori održani su pošto je Tomljenović ljetos dao ostavku nakon što je bio uhićen prvi put. Osim Tomljenovića, tada je priveden bio i vlasnik građevinske tvrtke GS 'Gradnja' Mario Brkljačić. Tomljenovića se sumnjičilo da je pogodovao Brkljačiću u dobivanju oko 700 tisuća kuna vrijednih radova na šetnici na karlobaškoj rivi, a Brkljačića se teretilo za pomaganje u pogodovanju.

Prihvaćena je bila žalba Tomljenovićevih odvjetnika pa je pušten iz pritvora. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Ilustracija Prijetio policajcima U Sinju lakše ozlijeđen muškarac, napadač uhićen Slika nije dostupna "Nije mi bilo svejedno" Načelnik Karlobaga uhićen zbog nasrtanja autom na kolegu

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene