Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Apsurd samo takav

Pet mjeseci nakon lokalnih izbora - novi izbori, jedini kandidat - stari gradonačelnik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bizarnost u Karlobagu - ni 5 mjeseci nakon lokalnih, mještani su izašli na prijevremene izbore. U svibnju izabran načelnik ovog je ljeta dao ostavku nakon privođenja i istrage USKOK-a. A danas je bio jedini kandidat za načelničko mjesto, bez ikakve konkurencije iz oporbe.

Ni 5 mjeseci nakon izbora - izbori. Na listićima samo jedan kandidat, ujedno i pobjednik redovnih svibanjskih izbora. U srpnju je Ivan Tomljenović dao ostavku nakon privođenja i istrage USKOK-a zbog sumnji u pogodovanje tvrtki svoje supruge na poslovima izgradnje mjesne šetnice.

Pročitajte i ovo Stričak i Bosilj Tko se predozirao? Žestoko se posvađali gradonačelnik i župan: "U kakvoj deluziji živi HDZ-ovac koji se s 2,02 promila tuče u cajkaškom klubu?" Donald Trump Kakav obrat Velika pobjeda za Trumpa: Vrhovni sud oborio odluku

'Ja nisam trebao ni dati ostavku. Dok sam bio u pritvoru, od mene su zahtijevali, dok se ne ispitaju svjedoci, da dam privremenu ostavku. Došlo je u poštanski ured rješenje da se ja toga oslobađam, a ja sam bio u Zagrebu, poštar je vratio to rješenje', kaže Ivan Tomljenović, HDZ-ov kandidat za načelnika Karlobaga.

>> Saga u Belišću se nastavlja: Ustavni sud naredio PONAVLJANJE IZBORA!

Ponovna kandidatura za načelnika, dva i pol mjeseca nakon ostavke, za Tomljenovića nije sporna. Kao ni pitanje moralne odgovornosti. 'Ne znam zbog čega ne bi bilo moralno. Ljudi su tražili da se kandidiram', kaže Tomljenović.

Pogodovanje supruginoj tvrtki Sladovača Tomljenović negira. Poput njega, uhićen je bio i lički poduzetnik Mario Brkljačić, koji je dobio posao izgradnje šetnice na javnom natječaju. 'Iznajmili smo strojeve od tvrtke Sladovača, pošto su oni dolje lokalni i sve, da nam pomognu u toj izgradnji te šetnice. Onda se dogodilo da je ta tvrtka u sukobu interesa', kaže Brkljačić.

Tri mjeseca nakon privođenja, Tomljenović je u izbornu utrku krenuo bez konkurencije. Iako je na svibanjskim izborima imao protivnike, lokalna oporba sada - bez svog kandidata. 'Po meni je to samo trošak za Općinu Karlobag i za njezin proračun. Također i za građane. To je razlog zbog koga se mi nismo kandidirali ovaj put', kaže Predrag Samolov iz HNS-a.

Mještani Karlobaga ne žele o privođenjima i istragama. Glasni su samo oko troškova prijevremenih izbora. No, nakon današnjih izbora u Karlobagu je sigurno samo jedno - ime novog-starog načelnika.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene