Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tvrtka ih natjerala u očaj

Pomorci iz Gabona: Ni slučajno više na brod tvrtke SSM

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pomorci koji su gladovali na brodu Swift Split u Gabonu vratili su se kući. Dobili su plaću, ali više nikada neće na more s tvrtkom koja ih je natjerala u očaj.

Podsjetimo, u njihov povratak bila je uključena i država, a splitski poduzetnik preko kojega su otišli i dalje tvrdi da nije kriv. Splitski dvojac dočekali su rodbina i novinari. 'Nismo htjeli ići kući bez novaca, radili smo dok smo mislili da ima nade,' rekao je kuhar Ante Luketić. Ogorčeni jer nisu ih zatočili gusari, već nebriga kompanije preko koje su se ukrcali Split Ship Menagment. 'Radio je u puno kompanija, ali nikada se ovako nešto nije dogodilo,' rekla je Antina majka. Brod je ostao u kvaru, plaća nije bilo, živjeli su od riže, strahovali od nedostatka vode i moguće zaraze. Zahvaljuju našim medijima što su stigli i izborili plaće. 'Burmanci i Ukrajinci još nemaju plaću i u štrajku su,' dodao je Ante.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ministarstvo mora 'Poduzimamo sve kako bi pomogli pomorcima na brodu Swift Split' Slika nije dostupna Dopremljena im hrana Hrvatski pomorci u Gabonu više nisu gladni

>> 'Poduzimamo sve kako bi pomogli pomorcima na brodu Swift Split'

>> Sindikat pomoraca za oduzimanje licence tvrtki SSM

Na brodu su još četiri hrvatska pomorca. Vlasnik Split ship menagmenta ističe da su ugledna kompanija koja na mjesec posao osigura za 500 pomoraca. 'Tehnički problemi se događaju na svakom brodu. A probleme neisplate plaće i hrane ne mogu komentirati,' rekao je Ratko Božić, vlasnik Split ship menagment. O detaljima zašto se gladovalo na pokvarenom brodu, vlasnik Božić ne želi. 'Nikad više ne bih na njegov brod, ni slučajno, a i drugim pomorcima savjetujem da ne idu na brod preko Split Ship Menagmenta,' rekao je Ante. Ministarstvo mora poručuje splitskom poduzetniku da se i za ostatak hrvatske posade mora pobrinuti. Oni imaju hrane za samo pet dana.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene