Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan državnosti

Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata položene su svijeće i vijenci u sjećanje na izgubljene živote

Aktualno Galerija Položeni vijenci na vukovarskom Memorijalnom groblju Položeni vijenci na vukovarskom Memorijalnom groblju Foto: Zeljko Puhovski/Cropix Položeni vijenci na vukovarskom Memorijalnom groblju Položeni vijenci na vukovarskom Memorijalnom groblju Foto: Zeljko Puhovski/Cropix Položeni vijenci na vukovarskom Memorijalnom groblju Položeni vijenci na vukovarskom Memorijalnom groblju Foto: Zeljko Puhovski/Cropix +0 Položeni vijenci na vukovarskom Memorijalnom groblju Galerija 1/4 >>
Povodom Dana državnosti u Vukovaru na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata su položene svijeće i vijenci u sjećanje na izgubljene živote

U povodu Dana državnosti vijence podno spomenika na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata položila su i svijeće u četvrtak upalila brojna izaslanstva među kojima i Vukovarsko-srijemske županije te grada Vukovara.

"Kao puno puta do sada došli smo odati dužnu počast onima koji su dali svoje živote za samostalnu Republiku Hrvatsku. Dan državnosti je najbolja prilika za to jer je riječ o danu kada je uspostavljena moderna hrvatska država. Osim toga danas slavimo i Dan branitelja vukovarsko srijemske županije. Svim stanovnicima naše županije čestitam Dan državnosti", rekao je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.

Vijenac je podno spomenika na Memorijalnom groblju položilo i svijeću upalilo i izaslanstvo grada Vukovara predvođeno gradonačelnikom Ivanom Penavom.

Pročitajte i ovo Ivan Penava ekskluzivno za Dnevnik Nove TV Ivan Penava o funkcioniranju Vlade i očekivanjima od novih ministara: "Silna su podmetanja, neka se zakonski sve utvrdi"

Pročitajte i ovo Iva Radić - 1 Suočavanje s prošlošću Vukovarka koja 30 godina traži istinu o sudbini svojeg oca: Zašto se ništa nije pomaknulo s mrtve točke?

"Današnji dan je ostvarenje višestoljetnog zalaganja cjelokupnog hrvatskog naroda koje je kulminiralo s Domovinskim ratom. Na čelu tog procesa bio je prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman i hrvatski branitelji, ali i svi građani koji su sanjali neovisnu Republiku Hrvatsku. Iz tog razloga slavimo ovaj dan, a upravo je Memorijalno groblje u Vukovaru simbol tog procesa i dolaskom na ovo mjesto postaje jasno koliko je stvaranje slobodne Hrvatske bilo zahtjevno i koliko je veliko postignuće da mali hrvatski narod ima svoju državu, u svojim granicama i svojim demokratskim sustavom", rekao je Penava.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene