Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbori su sve bliže

Ako ste mislili da je nemoguće da oni koaliraju, razmislite još jednom: Pletu se mreže u taborima

Aktualno Galerija Peđa Grbin, predsjednik SDP-a Peđa Grbin, predsjednik SDP-a Foto: Dnevnik Nove TV Nikola Grmoja Nikola Grmoja Foto: Dnevnik Nove TV Marijan Pavliček Marijan Pavliček Foto: Dnevnik Nove TV +0 Davor Dretar Galerija 1/4 >>
U kojem smjeru idu moguće stranačke koalicije, provjerio je Dnevnik Nove TV.

Ako ste mislili da je nemoguće da Most i SDP nakon izbora koaliraju, razmislite još jednom.

Na pitanje je li SDP koalicija s kojom se može, Nikola Grmoja iz Mosta odgovorio je: "To ovisi o izbornom rezultatu i o svemu onome što će se događati, ali kao što sam rekao, mi idemo na pobjedu, ne idemo da surađujemo ili podržimo SDP."

Ako pitate SDP, onako na prvu... "Jesu li to ovjerili kod javnog bilježnika?" upitao je Peđa Grbin, predsjednik SDP-a.

Svjesni su da su od Mosta već jednom dobili košaricu i da su ideološki potpuno suprotni, ali Grbin ipak kaže: "Neću vam odgovoriti prije izbora kako će izgledati razgovori nakon izbora jer prvi o tome moraju odlučiti građani ove zemlje. Prvo njihov glas, a onda ćemo odlučiti što i kako dalje", istaknuo je Grbin.

Pročitajte i ovo Ilustracija Podrhtavanje tla Kod Krškog zatreslo 2.6 po Richteru, potres se osjetio do Zagreba: "Kao da mi je netko pogurao krevet"

Most već ima partnera, a Suverenistima dolaze u obzir samo oni koji prihvaćaju njihov svjetonazor. "To je obitelj, to je pripadnost katoličkoj vjeri, sve temeljne vrijednosti za koje se zalažemo", poručio je Marijan Pavliček iz Hrvatskih suverenista i dodao da u slučaju koalicija Grbina ne bi prihvatio kao premijera.

Isto kao što Možemo! ne skriva tko mu u ovakvoj političkoj križaljci nije prihvatljiv. "Mi smo jasno rekli da mi u postizbornu koaliciju s Mostom nećemo ići", napomenula je Sandra Benčić iz stranke Možemo!.

Lagano se plete mreža i u drugom taboru. Od šest oporbenih amandmana na proračun vladajući usvojili su i onaj socijaldemokrata, donosi reporterka Dnevnika Nove TV Sabina Tandara-Knezović.

"Ako mame na taj način, nemam ništa protiv, neka mame i druge", rekao je Davorko Vidović iz Socijaldemokrata. U oporbi je, dodaje Vidović, 33 godine. "Ja pomalo smatram uvredljivim, da se mene i moje kolege stavlja u kontekst nekakvih mogućih žetončića, preletača i tako dalje", izjavio je.

Usvojen je i amandman Domovinskog pokreta. I tu se igra toplo-hladno, a Domovinski pokret malo bi - malo ne bi.

Pročitajte i ovo Tomislav Pokrovac POZNATA LICA Tko stoji iza prosvjeda? Evo tko su vođe, nitko od njih nije prijavljen kao svinjogojac

"O tome svakako možemo govoriti tek nakon izborne noći", odgovorio je Davor Dretar iz Domovinskog pokreta na pitanje o koaliciji s HDZ-om. U HDZ-u poručuju kako nikoga ne kupuju amandmanima, a žele li u koaliciju sa Domovinskim pokretom?

"S takvim je strankama vrlo teško surađivati. One bi se morale stubokom promijeniti, morale bi svoj način komunikacije okrenuti ako bi se s takvim ljudima išlo u suradnju", objasnio je Oleg Butković iz HDZ-a.

Na to je li ta izjava više ne nego da, odgovorio je: "Nemojte me pitati jer ne znam kad će biti izbori niti kakvi će biti rezultati."

Arhiva je čudo, mnoge ćemo nakon izbora podsjetiti na ono što su govorili.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene