Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi detalji

U kombiju koji je policija zaustavila u Vrgorcu s 39 migranata bilo žena i djece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Završena je večeras kriminalistička obrada nad Slovencem (26) koji je ujutro na Božić uhićen u Grljušićima kod Vrgorca, gdje je u master furgon kombiju krijumčario 39 državljana Iraka i Irana, doznaje se od Antonele Lolić iz splitske policije, a neslužbeno Hina ima informaciju da je u kombiju bilo žena i djece.

Policija je utvrdila da je Slovenac počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj kada je ilegalno prevozio ljude koji su se nezakonito nalazili u Hrvatskoj, kazala je Lolić.

Pročitajte i ovo Ilustracija najmanje 5 mrtvih Strava u Engleskom kanalu: Više ljudi utopilo se pokušavajući doći iz Francuske Granični prijelaz Svilaj Pokušali ilegalno ući u Hrvatsku Policajci pretraživali kamion, a onda se oglasio uređaj za otkucaje srca: Objavljeni detalji akcije

"Osumnjičeni muškarac će tijekom večeri uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku biti priveden pritvorskom nadzorniku s obzirom na to da se u ovom slučaju radilo o Postaji granične policije Vrgorac. Strani državljani koji su se nezakonito nalazili Hrvatskoj bit će smješteni u Tranzitnom prihvatnom centru Trilj radi provođenja adekvatnih postupaka sukladno Zakonu o strancima", izjavila je Lolić.

Cijeli slučaj je otkriven jutros u 6.15 sati nakon što su djelatnici Postaje granične policije posumnjali da se u kombiju slovenskih registarskih oznaka, marke Renault nalaze migranti, a nakon što su policajci kombi otvorili - imali su što vidjeti. U njemu su bili natrpani migranti među kojima su bile ranjive skupine - žene i maloljetna djeca.

Za kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u RH, drugoj članici EU ili potpisnici Schengenskog sporazuma zapriječena je kazna od jedne do osam godina zatvora. (Hina, S.Ve.)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene