Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Policija: Više od trećine teretnih vozila u prekršaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U tijeku jučerašnjeg nadzora teretnih vozila više ih je od trećine zatečeno u nekom od prekršaja, priopćeno je iz Ravnateljstva policije koje je akciju provelo s nakanom da se smanji broj i posljedice prometnih nesreća.

U akciji provedenoj u cijeloj Hrvatske te na posebnim četirima nadzornim točkama postavljenima na autocesti A1 zaustavljeno je ukupno 968 teretnih vozila.

Pročitajte i ovo Nesreća na autocesti A3 - 17 crna statistika Ovo je jedna od najsmrtonosnijih dionica na hrvatskim autocestama: Tu su živote izgubile djevojčice iz Dalja, Toše Proeski, Lambaša... Njemačka vozila Mnoge čudi zašto to čini Mladić ima neobičan hobi: Prijavljuje prekršitelje, a zbog tih kazni već su platili više od 140.000 eura

Nadzirana je tehnička ispravnost, ispunjavanje uvjeta za prijevoz opasnih tvari, pretovar, vrijeme odmora i vožnje, nezakoniti prijelazi granice te ostala kažnjiva djela i prekršaji, navodi se u priopćenju.

Na ukupno 968 zaustavljenih teretnih vozila utvrđeno je 328 prekršaja, među ostalim, tehnička neispravnost na 77, nepropisna brzina na 55 te 31 prekršaj vezan uz teret, osovinsko opterećenje i pretovar. Prekoračenja dopuštena vremena upravljanja vozilom odnosno odmora utvrđena su na 13 vozila, neispravni tahografi u 12, a upravljanje pod utjecajem alkohola i droge u tri.

Na nadzornim točkama bile su ekipe sastavljene od prometnih, interventnih, graničnih i kriminalističkih policajaca koji su zaustavljena vozila detaljno pregledavali.

Osim policajaca na nadzornim točkama su se nalazili i djelatnici Uprave prometne inspekcije Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Hrvatskih autocesta, Hrvatskih cesta i Centra za vozila Hrvatske, koji su vozila vagali, nadzirali teret i tehničku ispravnost.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene