Policija je uoči ovogodišnjeg crnog petka, kada trgovine širom svijeta za kupce pripremaju snižene cijene i posebne ponude, upozorila na oprez u internetskoj kupnji jer s povećanim prometom raste i broj internetskih prijevara.


Zadnji petak u studenom ljubiteljima kupovine poznat je i kao crni petak ili Black Friday, odnosno dan kada internetske trgovine širom svijeta za svoje kupce pripremaju snižene cijene i posebne ponude. No premda su online ponude često vrlo povoljne, čuvajte se mogućih prijevara koje dolaze s njima, kažu u policiji.

Savjetuju da kupujete u online trgovinama iz Hrvatske ili drugih država članica Europske unije kada je to moguće jer su veće šanse da se riješe mogući problemi.

Maruška Vizek - 2 Inflacija bukti! Stručnjakinja o prognozama za iduću godinu i što bi Vlada trebala učiniti da je ublaži

"Potrudite se i istražite - provjerite recenzije drugih kupaca, koristite kartice zbog veće šanse za povrat novca, plaćajte samo preko sigurnog pružatelja i kada ste spojeni na sigurnu internetsku vezu i sa sigurnog uređaja", poručuju u MUP-u.

Ako proizvod ne stigne, kontaktirajte prodavača - ako ne odgovara, obratite se svojoj banci. Čuvajte se oglasa i internetskih stranica koje nude nevjerojatne ponude ili čudotvorne proizvode - ako se nešto čini predobro da bi bilo istinito, nije istinito, kažu u policiji.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju