Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OPASNOST ZA SEBE I DRUGE

Policija upozorava: "Oni koji ne budu poštovali ova pravila bit će isključeni iz prometa!"

Predrag Stipaničić, PU zagrebačka (Foto: Dnevnik.hr)
Predrag Stipaničić, PU zagrebačka (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Predrag Stipaničić, PU zagrebačka (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
U ovom trenutku ne postoji niti jedan pravac kojim se kamioni s prikolicama trenutačno mogu kretati prema Rijeci i Dalmaciji. Na Lučkom u Zagrebu patrola prometne policije već isključuje kamione iz prometa, a iz policije stižu i upozorenja svim vozačima.

Policija je zbog vremenskih (ne)prilika izdala niz upozorenja i savjeta za vozače. Reporter Nove TV Domagoj Mikić kazao je kako snijeg ne prestaje stvarati probleme u prometu diljem Hrvatske. "Osim brojnih državnih cesta koje su zatvorene za sav promet, zatvoren je i dio autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje.

Pročitajte i ovo Autobus Prometa u Splitu Najgora opcija za građane Splitski Promet upozorio gradove i općine: "Ukinut ćemo autobusne linije" Ilustracija Neodgovorni vozači Oglušili se na zabranu: Policija s autoceste ''skidala'' vozila, dvojica kamionima blokirala staru cestu za Rijeku

Ništa bolja situacija nije ni za kamione s prikolicama. U ovom trenutku ne postoji niti jedan pravac kojim se oni trenutačno mogu kretati prema Rijeci i Dalmaciji. Na Lučkom u Zagrebu patrola prometne policije već isključuje kamione iz prometa. Predrag Stipaničić iz PU zagrebačke kazat će nam o čemu vozači trebaju voditi računa", najavio je Mikić.

"Vozači bi prvenstveno trebali voditi računa o stanju na kolniku, da imaju zimsku opremu, ako već kreću na put i ako moraju krenuti na put, trebali bi se informirati o stanju u prometu, odnosno o vremenskim uvjetima na toj dionici kojom moraju proći, da ne pretječu vozila ispred sebe, a ni u kom slučaju da ne pretječu ralicu, što se ovih dana znalo događati. Moraju očistiti snijeg s vozila, a bilo bi poželjno i da napune spremnik gorivom", kazao je Stipaničić.

Upitan što s onima koji kombiniraju zimske i ljetne gume, odgovara: "To ni u kojem slučaju nije pametno. Zna se dogoditi da vozači zimske gume stavljaju na prednje kotače, a ljetne stave na stražnje, no u ovakvim uvjetima može vam se dogoditi da vam zbog toga doslovno stražnji kraj 'presiječe' prednji kraj vozila. To se nikako ne smije raditi". Kazao je i kako će oni vozači koji se ne budu pridržavali uputa biti isključeni iz prometa. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene