Ravnateljstvo policije skreće pažnju građanima da u zadnjih nekoliko dana putem društvenih mreža i SMS-a kruži poruka čiji sadržaj ima za cilj uznemiriti građane.


Naime, autor poruke poziva se na navodni izvor u Sigurnosno-obavještajnoj agenciji potencirajući navodnu neposrednu opasnost od terorizma u Republici Hrvatskoj. Tekst poruke je neistinit i netočan, a jedini cilj je širenje neutemeljenog straha i panike među građanima, tvrde iz ravnateljstva policije.

'Pozivamo građane da zanemare ovakve poruke, a pogotovo da ih ne dijele putem društvenih mreža i SMS-ova. Ukoliko zaprimite poruku ovakvog sadržaja, sve korisne informacije možete dostaviti na adresu elektronske pošte policija@mup.hr.

Skrećemo pažnju da je širenje lažnih i uznemirujućih glasina opisano kao kazneno djelo u Kaznenom zakonu RH', poručila je policija.

Vezani članci Kune Dobio milijun kuna za radove koje nikad nije izvršio niti je vratio novac Pas, ilustracija Ženu i njezina samojeda u šetnji izgrizao pas koji je istrčao iz dvorišta: ''Zgrabio ga je pa je napao mene''

Sadržaj sporne poruke možete pročitati na priloženoj fotografiji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook