Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U blizini Aljmaša

Policija spasila petero migranata, među njima i dvoje djece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policajci su jučer u blizini Aljmaša prilikom redovne ophodnje pronašli 19-godišnjeg Sirijca koji je zatražio njihovu pomoć jer se njegova obitelj nalazili na riječnom otoku Parka prirode Kopački rit.

Odmah po saznanju policija je angažirala ophodne čamce koji su u vrlo kratkom vremenu pronašli tri ženske osobe (1973., 1998. i 1999.) i dvoje djece (2016. i 2017.) koji su se nalazili na nepristupačnom terenu okruženi nabujalom vodom.

Pročitajte i ovo Brod koji je prevozio migrante Pokušaj dolaska u Europu UN: 45 migranata nestalo, a četiri mrtve migrantice u dvije tragedije na Sredozmlju Ilustracija tragedija u Albaniji U stravičnoj nesreći osam ljudi poginulo: Automobil jurio 200 km/sat i sletio u rijeku

Policija ih je  prevezla na kopno gdje ih je sačekala hitna medicinska pomoć koja ih je prevezla u Klinički bolnički centar Osijek zbog pothlađenosti, a tijekom jučerašnjeg dana svi su otpušteni iz bolnice.

Utvrđeno je da se radi o državljanima Sirije koji su izrazili namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj te su prepraćeni u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite u Zagrebu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene