Policija spasila migrante
Policija spasila migrante Foto: MUP

Policajci su jučer u blizini Aljmaša prilikom redovne ophodnje pronašli 19-godišnjeg Sirijca koji je zatražio njihovu pomoć jer se njegova obitelj nalazili na riječnom otoku Parka prirode Kopački rit.


Odmah po saznanju policija je angažirala ophodne čamce koji su u vrlo kratkom vremenu pronašli tri ženske osobe (1973., 1998. i 1999.) i dvoje djece (2016. i 2017.) koji su se nalazili na nepristupačnom terenu okruženi nabujalom vodom.

Vezani članci Migranti u BiH Pokušali kod Gruda prokrijumčariti sedmoricu migranata iz Turske u Hrvatsku, uhvatila ih policija Kamp Moria Djevojčice iz grčkih izbjegličkih kampova trebale doći u Hrvatsku, no u posljednji tren u zračnoj luci zatražile azil u Nizozemskoj

Policija ih je  prevezla na kopno gdje ih je sačekala hitna medicinska pomoć koja ih je prevezla u Klinički bolnički centar Osijek zbog pothlađenosti, a tijekom jučerašnjeg dana svi su otpušteni iz bolnice.

Utvrđeno je da se radi o državljanima Sirije koji su izrazili namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj te su prepraćeni u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite u Zagrebu.

Policija spasila migrante
Policija spasila migrante Foto: MUP