Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prepreke stavili na svoju ruku

Policija se priprema za vruću jesen i postavlja barikade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slične prepreke su bile stacionirane u istom dvorištu za vrijeme vlasti bivšeg predsjednika Tuđmana.

Policijski djelatnici su prije nekoliko dana u dvoristu zgrade u Radićevoj 30 postavili metalne prepreke kako bi spriječili eventualne navale prosvjednika, u sklopu najavljenih velikih jesenskih prosvjeda, prema Markovom trgu. Iako je policija trebala dobiti dozvolu stanara, prema obavijestima koje stoje na oglasnoj ploči, policajci su zbog indiferentnosti stanara, prepreke postavili na svoju ruku. Slične prepreke su bile stacionirane u istom dvorištu za vrijeme vlasti bivšeg predsjednika Franje Tuđmana i sluzile su u tadasnjim cestim prosvjedima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Opasne prepreke Na prugama ostavljaju zavezane i svoje ljubimce Slika nije dostupna Poettering: Hrvatska bez prepreke na putu u EU

Ravnateljstvo policije odbacilo je početkom kolovoza kao potpuno neistinite i izmišljene medijske napise o navodnim pripremama policije za slamanje prosvjeda te o uvježbavanju interventne policije u uporabi gumenih metaka i elektrošokerima za smirivanje civila.

'Nikome u policiji ne pada na pamet spriječavati prava koja građanima jamči Ustav' kazao je tada  Borovec, ustvrdivši da hrvatska policija neće primjeniti niti jednu ovlast koja nije predviđena zakonom. Netočna je i tvrdnja da se interventna policija posljednjih tjedana intenzivno priprema za suzbijanje uličnih demonstracija jer se, kaže Borovec, u interventnim jedinicama policije obuka provodi kontinuirano tijekom cijele godine prema unaprijed donesenom programu i to po scenarijama s kojima se interventna policija najčešće susreće poput navijačkih nereda i hvatanja počinitelja teškog kaznenog djela.

Borovec je tada odbacio kao neistinite i tvrdnje da su ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko i glavni ravnatelj policije Oliver Grbić bili na sastanku na kojem su primali instrukcije kako pripremiti policiju za socijalne nemire i suzbijanje prosvjeda.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene