Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KONTROLE NA CESTI

Pojačan nadzor autobusnog prometa: Prijevoznicima naplaćene debele kazne zbog niza prekršaja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom petka i subote policija je provodila pojačani nadzor autobusnog prometa. Dvojici stranih prijevoznika naplaćene su novčane kazne zbog različitih prekršaja.

Zbog povećanog broja autobusa koji tijekom turističke sezone prolaze kroz Hrvatsku, a kako bi se povećala sigurnost na cestama, mobilne jedinice prometne policije u suradnji s inspektorima Sektora inspekcije sigurnosti cestovnog prometa MMPI, prošlog petka i subote proveli su pojačani nadzor autobusnog prometa na graničnim prijelazima Goričan i Macelj.

Kod dvojice prijevoznika utvrđeni su i sankcionirani prekšaji.

Tako je policija kod češkog prijevoznika utvrdila da nijedan od vozača nema sve listiće tahografskog zapisa za 28 dana od dana izvršene kontrole, karticu vozača kao niti potvrde o aktivnosti, za što su im naplaćene novčane kazne u iznosu od 1533 kn, priopćeno je iz Ravnateljstva policije.

Osim toga, za bosanskohercegovačkog prijevoznika nadzorom je utvrđeno da ima dozvolu za tranzit kroz Republiku Hrvatsku, a u Zagrebu je ukrcao putnike, što nije bilo u skladu s dozvolom i zakonskim odredbama. Za utvrđeni prekršaj naplaćena je novčana kazna u iznosu od 16.000 kn.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POJAČANI NADZOR Inspekcija otkrila niz prekršaja kod vozača autobusa: Jednom stranom prijevozniku zabranjen ulaz u Hrvatsku

Pročitajte i ovo Ozlijeđeni Poljaci - 1 Izvan životne opasnosti su Dio preživjelih Poljaka iz prometne nesreće čeka operacije, dio odlazi svojim kućama

Iz policije su priopćili da će nastaviti pojačano nadzirati autobusni promet, odnosno vozače autobusa koji su u tranzitu kroz Republiku Hrvatsku, kako bi na taj način preventivno utjecati na sigurnost cestovnog prometa.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene