Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cesta zatvorena

FOTO Ovo je autobus koji je prevozio školarce, a onda se zapalio: Bulj prijeti prosvjednim akcijama

U petak u jutarnjim satima zapalio se školski autobus u mjestu Bajagić kod Sinja.

U petak oko 7:30 u mjestu Bajagić vozač autobusa koji je prevozio školsku djecu zaustavio je autobus jer je osjetio dim.

"U autobusu se nalazila grupa djece koji su odmah izašli van, kao i vozač kako bi ugasio manji požar koji je najvjerojatnije izbio na predjelu motora", izvijestila je PU splitsko- dalmatinska. 

Zapalio se autobus koji je prevozio učenike, a kada su izašli iz vozila sam se pokrenuo i sletio s ceste Zapalio se autobus koji je prevozio učenike, a kada su izašli iz vozila sam se pokrenuo i sletio s ceste Foto: Saša Tadinac/Pixsell

Pročitajte i ovo Zagrebački maturanti okupljaju se na Trgu bana Jelačića odakle će krenuti prema Bundeku Svugdje se slavi VELIKA GALERIJA Vesela atmosfera diljem zemlje: Pogledajte kako maturanti slave svoj dan

U jednom trenutku prazni autobus se počeo kretati te je zadnjim dijelom izašao izvan kolnika.

Pročitajte i ovo Ilustracija istraga na Floridi Svećenik ugrizao ženu koja se pokušavala pričestiti

Policija otkriva kako u ovom događaju nema ozlijeđenih. Županijska cesta je na tom dijelu zatvorena za promet. Na mjestu događaja su policijski službenici koji će obaviti očevid.

Posljednjih godina dogodilo se nekoliko sličnih incidenata sa školskim autobusima u Sinju. Dok sinjski gradonačelnik Miro Bulj prijeti prosvjednim akcijama, iz policije poručuju kako obavljaju pojačane nadzore tehničke ispravnosti školskih autobusa.

"U posljednjih godinu dana, djelatnici PP Sinj, uz redovan nadzor i kontrolu prometa, obavili su čak 10 nadzora nad školskim autobusima, četiri su poslana na vandredni tehnički pregled, a za prekršaje, kažnjeno je sedam osoba", rekla je glasnogovornica PU Splitsko dalmatinske Antonela Lolić. 

"Ako inspektorat ne radi svoj posao, ako ministar Butković ne radi svoj posao, ako župan Boban koji daje koncesiju ne radi svoj posao, onda ću i ja blokirati. Da će to bit A1, D1, zašto bi ja blokirao svoj grad, nego ću blokirat A1", rekao je Miro Bulj, gradonačelnik Sinja.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene