Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Usredotočili se na napadača

Policija povukla prijavu protiv 34-godišnje aktivistice Građanske akcije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija povukla je prekršajnu prijavu za remećenje javnog reda i mira protiv 34-godišnje aktivistice Građanske akcije, koja je pred hotelom 'Sheraton' u ponedjeljak navečer snimala dolazak sudionika skupa u povodu 14. godišnjice smrti prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, a prijavila je samo 47-godišnjaka koji ju je napao, izvijestila je Građanska akcija.

'Policija je u utorak najavila da će podnijeti prekršajne prijave protiv oboje sudionika tog izgreda. Ističući da je prijava najavljena i protiv napadnute aktivistice, žrtve u izgredu, Građanska akcija došla je u srijedu izraziti nezadovoljstvo pred zgradu Ministarstva unutarnjih poslova. Ispred Ministarstva dočekao nas je glasnogovornik MUP-a Dušan Miljuš i rekao kako je prijava protiv aktivistice povučena, a da se 'policija usredotočila na napadača i protiv njega podnijela prijavu'', priopćili su.

Pročitajte i ovo Bruna Papić - 1 Napadač priveden Stravičan napad na žene u Splitu: Struka poslala jasnu poruku, a jedno je ključno Policija je okružila trgovački centar u Sydneyju - 4 Napadač upucan FOTO/VIDEO Preminula mama koju je manijak u šoping-centru izbo zajedno s bebom

'Ovo pokazuje kako naša uloga kao korektiva vlasti ima učinka kada je javnost senzibilizirana na događaj i spremna na reakciju te kad postoji razum kod sustava da ispravi pogrešku', navodi u priopćenju Građanska akcija.

>> Policija prijavila djevojku napadnutu ispred Sheratona?!

'Sada moramo zajednički poraditi na tome da se sustavno riješe slični slučajevi jer postoje mnoge žrtve koje pravdu ne mogu ishoditi ovako brzo i efikasno. Čelnicima MUP-a zahvaljujemo na razumu i brzini u rješavanju ovog slučaja, a od Unutarnje kontrole MUP-a očekujemo da identificira onog u sustavu koji je napravio ovaj propust', kaže se u priopćenju Građanske akcije.

U zagrebačkoj policiji u utorak navečer je rečeno da će podnijeti prekršajnu prijavu protiv 47-godišnjaka i 34-godišnjakinje zbog remećenja javnog reda i mira u ponedjeljak navečer pred hotelom 'Sheraton', u kojemu se održavao skup o dr. Franji Tuđmanu. Na to je odmah u utorak priopćenjem reagirala Građanska akcija navodeći da je jedan od sudionika skupa, vijećnik HDZ-a Nenad Viduka, član Mjesnog odbora Jaruna, prišao s leđa aktivistici, srušio je i prikliještio. Upozorili su da se najavljenim prijavama protiv oboje izjednačavaju napadač i njegova žrtva, te najavili prosvjed. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene