Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prevarili je lažni policajci

Žena (81) ostala bez više desetaka tisuća eura! Policija upozorava: "Takvi postupci se provode u bankama"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Dvojica lažnih policajaca prevarila su 81-godišnjakinju za 82 tisuće eura.

Dvojica muškaraca stara 46 i 62 godine prevarila su 81-godišnjakinju za čak 82 tisuće eura.

Predstavili su se da su policajci i rekli joj da provjeravaju je li novac koji ima u banci krivotvoren. Zvali su je u tri navrata od 30. kolovoza do 5. rujna i naredili joj da podigne svu ušteđevinu, a ako to ne napravi - privest će je u zatvor. 

Žena je novac podigla i predala ga nepoznatom muškarcu koji je obećao da će ih vratiti idući dan, ali se to nije dogodilo. 

Pročitajte i ovo Skup podrške radnika Drave International skup podrške VIDEO Vlasnik tvrtke u kojoj gori plastika u suzama se obratio radnicima: "To što Stožer radi nije normalno"

Pročitajte i ovo Ilustracija Jesu li liste čekanja liste umiranja? "Stvari su se otele kontroli. Ako će nas poduplati kao Gremline tako što će nas iza ponoći zaliti vodom, Beroš možda to i riješi"

Opatijska policija izvijestila je da je dvojac kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.

"Apeliramo na građane da budu vrlo oprezni i ne vjeruju nepoznatim osobama koje se lažno predstavljaju kao policajci koji kontroliraju novčanice. Takvi postupci se provode u bankama i građani se za to ne kontaktiraju telefonom", naglasila je policija.

Policijska uprava primorsko-goranska napominje da policajci nikada od građana ne traže takve informacije, a sve takve ili slične situacije potrebno je prijaviti policiji.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene