Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Policija o nasmrt pretučenom zaštitaru: "Pozivamo počinitelje da se sami jave policiji"

Nepoznati počinitelji pretukli su zaštitara u automat klubu u Zagrebu, nakon čega je zaštitar preminuo. Policija je na konferenciji za medije izvijestila o detaljima.

U subotu ujutro u zagrebačkom naselju Trnje u automat klubu pretučen je zaštitar koji je kasnije preminuo u KBC-u Zagreb.

Policija još uvijek traži počinitelje. U međuvremenu, voditelj službe Općeg kriminaliteta Zvonimir Petrović održao je konferenciju za medije o navedenom ubojstvu.

"Negdje oko 4:30 na području Savice u jednom automat klubu dogodio se incident. Za sada to kvalificiramo kao tešku tjelesnu ozljedu s posljedicom smrti. Nakon fizičkog sukoba, osobe su se udaljile u nepoznatom smjeru", rekao je Petrović. 

U interesu istrage nije htio otkrivati koliko je bilo mladića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TRAGEDIJA U ZAGREBU Poznanik ubijenog zaštitara: "Što da vam kažem, ovo je užas. On nije bio za taj posao, bio je predobar"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna uhićen je Mladić opljačkao automat klub u Novom Zagrebu: Policija mu brzo ušla u trag

Rekao je kako su, po saznanju, policajci odmah izišli na teren i pozvali ekipu za očevide.

"Na mjesto su izašli i specijalizirani službenici za krvne delikte. Žrtva kaznenog djela bio je zaštiar, bio je zaposlen u jednom zaštitarskom poduzeću. Izuzeli smo neke tragove koji će nam biti vrlo korisni. Započeli smo intenzivno kriminalističko istraživanje, koje uključuje i pregled kamera, u užoj i široj zoni događaja. Ima nekoliko svjedoka koji su se nalazili u samome prostoru. Među ostalim, i sama djelatnica", rekao je.

"Bio je naoružan, ali nije upotrijebio oružje", rekao je Petrović o zaštitaru. 

"Istaknuo bih da od ranog jutra intenzivno radimo na tom slučaju. Suzili smo krug. Raspolažemo sa određenim operativnim saznanjima. Nastavljamo raditi preko vikenda. Počinitelje bih pozvao da se sami jave policiji", istaknuo je Petrović.

Kako neslužbeno doznaje Dnevnik Nove TV, zaštitar je imao 40 godina te je u tijeku obdukcija koja bi trebala pokazati od čega je točno preminuo zaštitar.

Hrvatski ceh zaštitara najoštrije osudio napad

Hrvatski ceh zaštitara - strukovna zaštitarska komora u subotu je najoštrije osudio smrtonosni napad na njihovog kolegu u Poslovnici igara na sreću u Zagrebu, zatražili su brzo pronalaženje i uhićenje napadača te primjereno sankcioniranje, uz promptno djelovanje državnih tijela

Također su izrazili iskrenu sućut i podršku obitelji i rodbini smrtno stradalog zaštitara Hrvoja.

Traže izmjene Kaznenog zakona, da se zaštitarima osigura status službene osobe, da se napad na zaštitara tretira kao napad na službenu osobu.

Podsjećaju da zaštitari obavljaju poslove neposredne zaštite osoba i imovine, primjenjujući posebne ovlasti, a na temelju licence izdane od državnih tijela.

Svakog dana 16 000 zaštitara odgovorno i požrtvovnom 24 sata rade u smjenama po 12 sati obavljajući svoje poslove, najčešće za minimalnu plaću, izloženi su svakodnevnim stresnim situacijama u kojima moraju odmah djelovati, ističe se u priopćenju Hrvatskog ceha zaštitara - strukovne zaštitarske komore.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene