Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Paralelno s antivladinim prosvjedima u subotu održavala se utakmica Dinamo-Hajduk. Dvadesetak osoba je privedeno, a za vrijeme uhićenja jedan od navijača dobio je epileptični napad.


'Digni ga, ubit ćeš ga', 'Okrenite ga, odveži mu ruke'- dramatične snimke epileptičnog napada jednog od navijača koji je priveden obilježile su utakmicu. I policija je u šoku, neko vrijeme trebalo im je da uopće povjeruju da se događa ozbiljan problem.

Vezani članci Policija, Njemačka Napad nožem u Njemačkoj: Pet osoba ozlijeđeno, jedna se bori za život Policijski očevid, ilustracija Užas kod Splita: Unuk narkoman usred noći pretukao djeda i nanio mu po život opasne ozljede

>> VIDEO: Održan još jedan masovan prosvjed

'Njegovo privođenje je bilo vezano uz narušavanje javnog reda i mira. A sve ostalo što je uslijedilo, mi smo odmah zatražili liječničku pomoć, koliko smo je čekali, ne znam', rekla je Jelena Bikić, glasnogovornica PU zagrebačke. Zbog izgreda dvadesetak navijača je privedeno.

Antivladini prosvjedi s druge strane potpuno mirno su prošli u svih 15 gradova, a u Zagrebu je uobičajeno bilo najviše okupljenih. Premijerka o tome i dalje izbjegava odgovarati. Pred mladeži HDZ-a ipak je bila otvorenija pa stiže poruka i građanima koji traže njezinu ostavku. 'Evo jučer vidim plakate koji govore o tome da bi nas trebalo na Goli otok. Danas je postao sport u Hrvatskoj tko će na strašniji način pljunuti na HDZ i na premijerku i predsjednicu HDZa', rekla je Jadranka Kosor.

Novi prosvjed u srijedu

'Premijerka i cijela ova Vlada ignoriraju i omalovažavaju građane Republike Hrvatske, odnosno omalovažavaju narod', rekao je Hrvoje Jurić sa zagrebačkog Filozofskog fakulteta. Hrvoje je jedan od prosvjednika, mladi intelekualac koji želi za sebe bolju budućnost. Premijerkin stav, kao i stavovi drugih političkih opcija, smatra, proizvest će suprotan efekt.

'Može i povećati bunt i revolt pri čemu bi se ostvarili ciljevi prosvjeda da ova garnitura odleti, a da se naravno promijeni nešto i u ekonomskom smislu', dodao je Hrvoje. Najavljuju zbog tog novo okupljanje i to već za srijedu.