Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tri osobe nasjele

Ovo su lažni SMS-ovi na koje su nasjeli građani, policija upozorila: "Ne upisujte podatke sa svojih kartica"

Splitsko-dalmatinska policija objavila primjere poruka koje na mobitele šalju prevaranti
Splitsko-dalmatinska policija objavila primjere poruka koje na mobitele šalju prevaranti Foto: Policijska uprava splitsko-dalmatinska
Policija je pozvala građane na oprez zbog SMS prijevara kojima se pod krinkom plaćanja troškova poštarine ljude traži da upišu svoje podatke s kartice.

Splitsko-dalmatinska policija jučer je zaprimila tri prijave oštećenih koji su u ponedjeljak na svoj mobitel zaprimili SMS poruku koja je sadržavala poveznicu na krivotvorenu internet stranicu u kojoj bi se pojavio nalog za plaćanje nastalih troškova dostave, a nakon što bi oštećena osoba unijela podatke svojih bankovnih kartica, s računa joj je  skinut novac. Policija na okolnosti događaja provodi kriminalističko istraživanje.

"Upozoravamo građane da ako zaprime ovakve SMS poruke, koje sadržavaju poveznicu na druge internet stranice, a u kojima se pod krinkom plaćanja troškova poštarine od nekoliko eura ili centi za dostavu paketa traži da upišu svoje podatke s kartice, budu oprezni, da ne upisuju podatke s kreditne kartice, stranicu zatvore i izbrišu SMS", stoji u obavijesti Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Pročitajte i ovo Ilustracija Važna obavijest HZJZ objavio upute: Pogledajte što treba učiniti u slučaju gutanja sumnjivog pića

Pročitajte i ovo Osumnjičenici za malverzacije s europskim novcem dovedeni na saslušanje u Ured europskog tužitelja - 1 Malverzacije EU novcem FOTO Pogledajte kako policija dovodi osumnjičenike iz velike akcije na ispitivanje! EPPO: "Uhićeno je 29 osoba, šteta je veća od dva milijuna eura"

Dodaje se da je, radi informiranja građana i prevencije, Policijska uprava splitsko-dalmatinska pokrenula preventivnu kampanju SafetyNet - Bitka za sigurnost.

"Na internetskoj stranici Policijske uprave splitsko-dalmatinske građani na jednom mjestu mogu saznati sve informacije o raznim vrstama računalnih prijevara. U želji da informacije budu dostupne što većem broju građana na plakatima ove preventive akcije nalazi se i QR kod koji omogućuje da se jednostavno, jednim klikom, dobiju sve informacije o vrstama prevara i načinu zaštite", ističu iz policije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene