Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sumnja u prodavanje ispita

Prodavanje ispita na Medicinskom fakultetu: Privedeni i članovi obitelji zamjenice Mladena Bajića!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija i PNUSKOK danas su ušli u prostore Medicinskog fakulteta u Zagrebu na kojem je uhitila 12 osoba.

Policijski službenici Ravnateljstva policije, PNUSKOK-a po nalogu Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta proveli su kriminalističko istraživanje u sklopu kojega je uhićeno 12 hrvatskih državljana zbog osnova sumnje u počinjenje kaznenih djela primanja mita, davanja mita i zloporabe položaja i ovlasti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Otkrivao službene tajne Policajac iz istraga otkrivao gdje dileri drže drogu pa ju s dvojicom suradnika krao i prodavao Ilustracija Koruptivna kaznena djela Velika akcija USKOK-a! U tijeku su uhićenja, pod istragom više od 40 ljudi, navodno i neki policajci i djelatnici Ministarstva gospodarstva

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja i posebnih dokaznih radnji osumnjičenici su dovedeni pritvorskom nadzorniku, a protiv njih je Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnijeta kaznena prijava. Neslužbeno doznajemo da se radi o sumnji na prodavanje ispita, i to u iznosu od 500 do 2.000 eura.

Uhićeni su večeras prebačeni u USKOK, nakon čega će noć provesti u zatvoru, a sutra će biti izvedeni pred suca Županijskog suda u Zagrebu.

Kako neslužbeno doznajemo, među privedenima su i dva člana obitelji zamjenice glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića.

>> Ne nasjedajte: Virus traži da platite 500 kuna da vam policija odblokira računalo!

I na fakultetu su potvrdili akciju, rekavši kako su supendirana 3 profesora, a tri studenta su udaljena s nastave. Potvrdili su da se radi o sumnji na nezakonite radnje u vezi polaganja ispita.

'U srijedu 10. listopada Državno odvjetništvo obavilo je istražne radnje protiv troje djelatnika Zavoda za anatomiju i troje studenata Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Istražna radnja temelji se na anonimnoj prijavi koja ukazuje na možebitna kaznena djela u svezi s polaganjem ispita iz predmeta 'Anatomija' u dvojice studenata. Uprava Fakulteta na čelu s dekanom, odmah je, sukladno postojećim pravilnicima, suspendirala do daljnjega osumnjičene zaposlenike i pokrenula stegovne postupke. Osumnjičeni studenti udaljeni su sa svih vidova nastave i ostalih aktivnosti na Fakultetu te su protiv njih u skladu s pravilima također pokrenuti stegovni postupci', stoji u priopćenju Medicinskog fakulteta.

Podsjetimo, 2008. godine policija je provela veliku akciju Indeks, tijekom koje je uhićeno više profesora i studenata s Fakulteta prometnih znanosti i Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, pod sumnjom da su prodavali ispite,

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene