Obavijesti Video Pretražite Navigacija
invazija torcide

FOTO/VIDEO Bili vlak krenuo iz Splita za Zagreb: Objavljeno što čini policija kako bi spriječila novu makljažu s navijačima

Navijači Hajduka - 3
Navijači Hajduka - 3 MUP
Aktualno Galerija Navijači Hajduka - 1 Navijači Hajduka - 1 Foto: MUP Navijači Hajduka - 2 Navijači Hajduka - 2 Foto: MUP +0 Navijači Hajduka - 3 Galerija 1/3 >>
Dva najveća hrvatska nogometna kluba Dinamo i Hajduk u subotu će od 20 sati će na stadionu u Maksimiru otvoriti novu natjecateljsku sezonu u Hrvatskoj susretom za Superkup. Policija navodi da dvojica navijača Hajduka nisu uspjela napustiti Split i najavljuje pojačane kontrole.

Utakmica između Dinama i Hajduka počinje u 20 sati na Maksimiru. Policija je izvjestila da su klubovi ispunili sve zakonom propisne uvjete i dogovore.

Najavljuju diljem Hrvatske pojačan promet te da će pokrivati trase putovanja, prihvatiti gostujuće navijače i kontrolirati ranije izrečene zabrane.

Navijači Hajduka - 3 Navijači Hajduka - 2 (Foto: MUP)

Kako navode u policiji, dio navijača Hajduka ipak neće doći do Zagreba.

"Vlak s gostujućim navijačima, njih oko 450, krenuo iz Splita za Zagreb. Planirano je još stajanja radi ukrcaja manjeg broja navijača. Dvije osobe nisu mogle nastaviti putovanje na Superkup zbog posjedovanja pirotehnike", napisali su na Twitteru.

 

Posljednja utakmica između dva kluba završila makljažom

Posljednja utakmica između Hajduka i Dinama završila je makljažom zbog koje je autocesta bila zatvorena 12 sati.

Tijekom noći na 21. svibnja, nakon utakmice Dinama i Hajduka na Maksimiru, na autocesti A1 na dionici između čvorova Lučko i Jastrebarsko su se sukobili pripadnici Torcide i policije. Pripadnici Torcide napali su policiju koja je osiguravala kolonu.

U kaosu na autocesti ozlijeđeno je 20 policajca i isto toliko navijača. Policajci su u svojim izvješćima opisivali napad, a u kombi u kojem su bili - ubačena je zapaljena baklja.

Navijači Hajduka - 3 Navijači Hajduka - 1 (Foto: MUP)

Policajci su upotrijebili i vatreno oružje.

Zagrebačka policija je izvijestila da je više stotina navijača Hajduka na odmorištu Desinec prema Splitu napalo 16 policajaca, nakon čega su oni reagirali kako bi spasili svoje živote i živote zaposlenika benzinske postaje, ali i napadača.

Privedena su 42 osumnjičenika.

Odlukom velikogoričkog Županijskog suda bili su pritvoreni 31 punoljetni muškarac i 11 mlađih punoljetnika zbog sumnji da su 22. svibnja u skupini od oko 250 do 300 pripadnika Torcide zaustavili promet na autocesti A1 te potom trčeći krenuli prema benzinskoj postaji, gdje su nasrnuli na policajce.

Pritom su na policajce bacali razna aktivirana pirotehnička sredstva, staklene boce, kamenje, iščupane prometne znakove, požarne aparate, kante za smeće i druge predmete.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene