Obavijesti Video Pretražite Navigacija
odbijene žalbe

Policija se oglasila nakon ispovijesti privedenog pa puštenog navijača. Odvjetnik drugoga najavio ustavnu tužbu

Aktualno Galerija Uhićeni navijač pušten iz Remetinca - 1 Uhićeni navijač pušten iz Remetinca - 1 Foto: DNEVNIK.hr Goran Buljanović Goran Buljanović Foto: DNEVNIK.hr Uhićeni navijač pušten iz Remetinca - 2 Uhićeni navijač pušten iz Remetinca - 2 Foto: DNEVNIK.hr Uhićeni navijač pušten iz Remetinca - 3 Uhićeni navijač pušten iz Remetinca - 3 Foto: DNEVNIK.hr +2 Uhićeni navijač pušten iz Remetinca - 4 Galerija 1/7 >>
I trećoj grupi navijača osumnjičenih za izazivanje nereda na autocesti odbijene su žalbe na istražni zatvor, potvrdili su na sudu. Jedan od četvorice koja su puštena na slobodu jer je odbačena prijava policije, u ispovijesti za Dnevnik Nove TV tvrdio je i da su ih policajci tukli ni krive ni dužne. Iz MUP-a nam odgovaraju da nikakvu pritužbu nisu zaprimili.

"Gledali smo kako tuku ovaj kombi ispred nas, to je bilo stvarno užasno gledati. U tom kombiju su bila dva neka mladića, policajci su ih natukli ka' životinje neke, svi su jaukali", opisao je u srijedu za Dnevnik Nove TV 21-godišnji navijač svoj doživljaj u noći nereda na autocesti. U istražnom zatvoru bio je 17 dana, pušten je na slobodu jer je tužiteljstvo odbacilo prijavu policije protiv njega i još trojice prijatelja. Tvrdi da su u koloni mirno sjedili u automobilu, ali su ih policajci izvukli van i tukli.

Iz policije odgovaraju da nisu zaprimili pritužbu.

"... Obavještavamo Vas kako svaki građanin koji smatra da su djelovanjem ili propuštanjem djelovanja policijskog službenika u primjeni policijskih ovlasti povrijeđena njegova prava ili slobode, može podnijeti pritužbu", odgovorio je MUP.

Pročitajte i ovo Navijači Hajduka - 1 NEGIRALI UMIJEŠANOST Tužiteljstvo predložilo puštanje na slobodu četvorice navijača Hajduka, kažu da se ne može potvrditi da su sudjelovali u neredima

U kaosu na autocesti ozlijeđeno je 20 policajca i 14 navijača. Policajci su u svojim izvješćima opisivali napad, u kombi u kojem su bili ubačena je zapaljena baklja, o tome kako ih je napalo 50-ak navijača, od kojih su uspjeli uhvatiti devetoricu, ostali su pobjegli na autocestu. Vrh policije tvrdio je da su postupali u skladu s pravilima. Čekaju se detalji, poput broja ispaljenih metaka.

"To će vam sve pokazati izvješće stručnog tima i tima unutarnje kontrole kad budu s tim gotovi oni će o tome naravno obavijestiti i državno odvjetništvo, a ne vidim razloga da se o tome i javno ne komunicira", kazao je ministar Davor Božinović prošlog petka.

Pročitajte i ovo Navijači, privođenje ODBIJENE ŽALBE Ništa od mjera opreza: Hajdukovi navijači do daljnjeg ostaju u pritvoru

Odvjetnik jednog mlađeg punoljetnika podnio je ustavnu tužbu zbog istražnog zatvora. Tvrdi da zbog prometne nesreće prije 9 mjeseci ima višestruke prijelome, nikad nije osuđivan niti imao problem sa zakonom.

"Njegov boravak u istražnom zatvoru u fazi kad rehabilitacija još nije gotova gdje se on ne može kretati, tu više nije stvar je li njemu omogućena liječnička skrb, njemu je potrebno kretanje koje on ne može unutar zatvorskog režima ispuniti, a time mu je pogoršano stanje", rekao je Goran Buljanović, odvjetnik jednog od osumnjičenih.

Pročitajte i ovo Provjereno: Huliganizam - 4 Nemile scene Propucani mladić koji je svjedočio kaosu na autocesti: "Svi su se šetali, gledali što se događa i taj juriš policajaca"

Tužiteljstvo i sud vodili su se dokazima i policijskim izvješćima. Za još 11 okrivljenih odbijene su žalbe na istražni zatvor, čeka se odluka za još njih desetoricu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene