Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krenuo u 'noćni rad'

ZAŠTITAR OSUMNJIČEN ZA PLJAČKU Negirao umješanost i odbio poligraf

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog sumnji kako je sudjelovao u pljački banke koja se dogodila prije nekoliko dana na otoku Braču, policija je privela zaštitara banke.

Slučaj koji je prije nekoliko dana cijeli Brač digao na noge, dobio je svoj nastavak. Kao što se i pretpostavljalo, policija smatra kako je netko od djelatnika banke upleten u veliku pljačku u kojoj je iz Splitske banke na Braču u noći između utorka i srijede otuđeno oko 1.5 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Pljačka vozila FINA-e u Rijeci Riješena velika pljačka VIDEO Pao pljačkaš kombija FINA-e, policija objavila dramatičnu snimku uhićenja: "Policija je, gospođo", "Dijete mi spava" Ilustracija Očevid u tijeku Opljačkana banka u Istri: Razbojnici zaprijetili pištoljem i odnijeli novac, policija traga za počiniteljima

Kako doznaje Slobodna Dalmacija tijekom četvrtka popodne priveden je zaštitar koji inače radi u banci, no u noći s utorka na srijedu, kada se dogodila pljačka, nitko od zaštitara nije radio. Osumnjičenog su zaštitara trajektom doveli u Split, pa u Policijsku upravu splitsko-dalmatinsku zbog osnovane sumnje da je krenuo i u “noćni rad” te je bez problema ušao u poslovnicu banke i uzeo golem iznos novca.

POLICIJA BLOKIRALA BRAČ ZBOG VELIKE PLJAČKE BANKE

Doznaje se i kako privedeni zaštitar ima popriličnih znanja o kompjutorima, zatim tehnologiji rada nadzornih kamera i provalnih te protuprovalnih vrata. Na kriminalističkom ispitivanju nije priznao djelo, a odbio je ispitivanje na poligrafu.

On nakon uhićenja može biti u policiji zadržan najviše 24 sata, a ako policija ne skupi dovoljno dokaza, ne može ga ni privoditi na Državno odvjetništvo.

Podsjećamo, tijekom noći s utorka na srijedu nepoznati su počinitelji upali u poslovnicu Splitske banke - Societe Generale u Ulici Frane Radića u Bolu. Iz banke je, navodno odnesen milijunski iznos, a radi se o najmanje 200 tisuća eura (oko 1,5 milijuna kuna), spakiranih u raznim valutama i apoenima koji se nije nalazio u sefu banke, nego je bio pripremljen u vrećama za transport, doznaje list koji navodi kako se moguće radilo o dojavi s obzirom da je novac nedugo nakon pljačke trebao biti prebačen u Split.

U trenutku pljačke u banci se nije nalazila zaštitarska služba, a prilikom provale alarm se nije uključio niti su bile upaljene sigurnosne kamere.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene