Tehnologija kojom policija prati migrante - 4
Tehnologija kojom policija prati migrante - 4 Foto: Dnevnik Nove TV

Još nije pronađena nestala djevojčica iz skupine migranata na slunjskom području, za kojom policija i pripadnici Oružanih snaga RH poduzimaju intenzivne mjere potrage, izvijestila je u nedjelju Policijska uprava karlovačka.


 

Vezani članci Migranti na tankeru Sav očaj i beznađe u jednoj fotografiji: 11 dana na kormilu megatankera kako bi se dokopali boljeg života Policija, ilustracija U Korani pronađeno tijelo migranta, s još trojicom muškaraca pokušao prijeći rijeku

Policija podsjeća da su u petak, 28. kolovoza, na Vojnom poligonu Eugen Kvaternik pored Slunja pripadnici Oružanih snaga RH pronašli skupinu od 13 stranih državljana za koje se sumnjalo da su nezakonito prešli državnu granicu Republike Hrvatske i koji su prijavili da se iz njihove skupine navodno izgubila 11-godišnja djevojčica.

O navedenom događaju obavještena je policija koja je zajedno s pripadnicima Oružanih snaga RH odmah započela s poduzimanjem mjera intenzivnog traganja za nestalom djevojčicom.

Do sada poduzete mjere i radnje traganja nisu rezultirale pronalaskom djevojčice, za kojom je ujedno raspisana potraga, kao i objava u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba.

Svi pronađeni strani državljani, od kojih je sedam punoljetno i šest maloljetno, izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnu zaštitu, priopćila je PU karlovačka.

Vezano za prijavu nestanka djevojčice nastavlja se s mjerama traganja, uključujući i intenzivnu međunarodnu suradnju sa susjednim zemljama kako bi nesporno utvrdili identitete osoba, kao i registracije osoba u sustavima azila susjednih zemalja, dodaje se u priopćenju.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju