Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Građani ne bi smjeli biti na prozorima... zbog prolaska Busha!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom posjeta američkog predsjednika Georga W. Busha promet bi se u Zagrebu, uz kraće prekide, trebao odvijati normalno, poručili su danas iz policije koja istodobno poziva građane da se po užem području grada ipak služe javnim prijevozom, a ne automobilima.

Ni dva dana prije dolaska američkog predsjednika policija nije željela otkriti rutu kojom će iz zračne luke doći do hotela Westin, gdje će biti smješten, te kojim će se ulicama kretati Zagrebom do subote poslijepodne kada završava s posjetom. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U 20 minuta izazvali 4 nesreće Zagrepčani u Novom Sadu: 'Je...m ti ovu zaostalu Srbiju' Slika nije dostupna Posudio novac, prodao auto VIDEO Liste čekanja mu zagorčale život: Kako bi sačuvao posao, sam platio operaciju!

"Taj podatak iz sigurnosnih razloga uopće neće biti objavljen", kazao je glasnogovornik Ravnateljstva policije Krunoslav Borovec na konferenciji za novinare.

Odbacio je tvrdnje medija da stanari ulica kojima se očekuje prolazak svečane povorke moraju imati spuštene rolete ili da na balkonima ne smiju sušiti rublje. "Ipak preporučljivo je da u to vrijeme ipak ne budu na prozorima", rekao je Borovec.

Unatoč prometnim ograničenjima javni prijevoz niti u najgorim slučajevima ne bi trebao kasniti više od sat vremena, kažu u policiji.

U subotu će se na Gornjem gradu, gdje se Bush treba obratiti građanima, održavati i najavljena vjenčanja, no mladenci i njihovi gosti će do Gradske vijećnice morati prošetati.

Poseban prometni režim najavila je i zagrebačka Zračna luka, zamolivši putnike da umjesto automobilima dolaze javnim prijevozom. Zbog prometnih ograničenja, parkiranja osobnih automobila organizirat će se na parkiralištu NK Radnik u Velikoj Gorici, odakle će do Plesa i nazad voziti besplatni autobusi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene