Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posudio novac, prodao auto

VIDEO Liste čekanja mu zagorčale život: Kako bi sačuvao posao, sam platio operaciju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Darko Kovačec samo je jedan od mnogih Hrvata kojima su preduge liste čekanja zagorčale život.

Raditi se mora, i Darko Kovačec to najbolje zna. Na sreću ima siguran posao kod dobroga gazde i baš zbog toga nije htio riskirati. 'Jednostavno sam osjetio bol u koljenu i nisam više mogao stati', kazao je.

Pročitajte i ovo Operacija robotom asistentom u KBC Split - 2 KBC Split FOTO/VIDEO Robot Hugo odradio prve operacije: "Ovo je za nas veliko priznanje" Benjamin Netanyahu dijagnosticirana hernija Netanyahu ide na operaciju, vlast privremeno preuzima zamjenik premijera

S bolovima nije mogao raditi jer njegov je posao fizički pa je tišao je ortopedu. Liječnik mu je tada rekao da mora napraviti magnetsku rezonancu. 'Išao sam u Vinogradsku bolnicu, molio sam ravnateljicu da mi napravi magnetsku rezonancu. Ona mi je rekla da ne mogu to napraviti te da moram čekati od 6 do 8 mjeseci', priča Darko.

Bol i strah za posao učinili su svoje pa se snašao kako je najbolje znao – posudio je neke novce. Susjed je pomogao i Darko je magnetnu rezonanciju platio sam. Nalazi su bili jasni – operacija je bila potrebna. No, ponovila se ista priča.

Državna tvrtka ne isplaćuje plaće: 'Na antidepresivima sam, gladna i žedna!'

'Ja sam pitao kad ću moći na tu operaciju. Rekao mi je za godinu, godinu i pol dana. A ja nisam mogao stati na nogu. 'Ja sebi ne mogu priuštiti da budem dvije godine na bolovanju. Moram raditi. Prodao sam auto i platio 7.800 kuna za operaciju', kazao je Darko.

No, državu njegove bojazni oko gubitka posla ne zanimaju. Na upit o povratu novca, očekivani odgovor. 'Ja samo tražim da mi se vrate ovi novci 1.200 kuna i 7.800 kuna što sam potrošio. Dobio sam doma da se to ne vraća', kazao je.

Sve ga to istovremeno i ljuti i žalosti. 'Žalosno je da u ovoj našoj državi plaćaš socijalni, plaćaš doprinos, plaćaš 70 kuna dopunsko osiguranje i sad vidite to što se dogodilo', kazao je.

Na svoje je zdravlje i očuvanje radne sposobnosti Darko potrošio 9.600 kuna. Ironično, državu bi mnogo više - desetke tisuća kuna koštalo njegovo dugotrajno bolovanje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene