Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nakon priče U DNEVNIKU NOVE TV

Police socijalnih samoposluga ponovno su pune: "Zahvaljujući brojnim donacijama uspjet ćemo ovaj mjesec osigurati namirnice za sve naše korisnike"

Svaki peti stanovnik Hrvatske na rubu je siromaštva. Nakon naše priče o praznim policama u socijalnoj samoposluzi u Vukovaru, Našicama i Đakovu, ne prestaju stizati donacije. Paketi za Uskrs stižu iz cijele Hrvatske.

Vukovarska samoposluga prije dva je tjedna bila prazna, a sada je puna.

Pročitajte i ovo Građani - 2 Ususret izborima Poražavajući podaci: Više od petine građana u riziku je od siromaštva, četiri skupine su najugroženije Provjereno: Moje mjesto pod suncem - 8 Moje mjesto pod suncem Posebno mjesto koje pomaže drugima: "Kako očekivati da dijete bude dobro i pristojno u školi kad je zapravo gladno?"

"Zahvaljujući brojnim donacijama i građana i odvjetnika i proizvođača hrane koji su nam se javili, uspjet ćemo ovaj mjesec osigurati namirnice za sve naše korisnike. Za Uskrs su sad već svi dobili šunku, a za svakoga će biti nešto na stolu", rekla je Tamara Mikulić, predsjednica Udruge "Duga" Vukovar.

Volonteri imaju puno posla jer namirnice razvoze na 600 adresa. Svoj paket primila je i Olivera, koja sa suprugom i 14-ero djece živi od 7700 kuna.

"Meni to jako puno znači pošto ja imam puno djece i normalno da će se obradovati", rekla je.

Iako brojni, ove blagdane nikome od njih neće ništa nedostajati. Naime, zbog gospodarske krize izazvane koronavirusom u Vukovaru raste broj potrebitih.

"Počeli su nam se javljati ljudi koji inače nisu naši korisnici, koji su išli raditi na sezonu, koji jednostavno žive od mjeseca do mjeseca. Ovaj mjesec ne idu, već su se počeli pitati hoće li i oni idući mjesec moći dobiti nešto od nas jer jednostavno nemaju gdje zaraditi", rekla je Mikulić.

Donacije su nakon reportaže objavljene u Dnevniku Nove TV stigle i u Našice i Đakovo.

"U utorak je osam naših volonterskih timova više od 200 paketa higijenskih potrepština te hrane razvezlo našim korisnicima i moram istaknuti da su nas korisnici dočekali s veseljem, osmjesima i suzama radosnicama", rekao je Robert Kresić, predsjednik Mreže socijalnih samoposluga u Našicama.

"Za Uskrs smo pokušali barem malo pomoći 80-ak obitelji", rekao je Ivan Bassi iz Udruge sv. Vinka Paulskog iz Đakova.

Brojni Đakovčani, Našičani i Vukovarci i nakon Uskrsa trebat će pomoć socijalnih samoposluga. Ako i vi želite donirati, možete to učiniti na broj računa Udruge "Duga" Vukovar: HR4223400091510638867.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene