Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlagalište vojnog otpada

Pokretni arsenal smrti na samo 50 milja od Istre?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dno Jadrana je odlagalište NATO-vih bombi, a more je prepuno i potopljenih brodova koji su prevozili radioaktivni otpad, kaže talijanski novinar Gianni Lannes.

Avioni NATO-a neiskorištenih se bombi i raketa rješavaju bacanjem u Jadran. Iako bi trebalo biti šest takvih zona, vojni se otpad istovaruje na 24 mjesta, i to ne samo u međunarodnim vodama, nego i unutar talijanskog i hrvatskog državnog prostora, tvrdi talijanski novinar Gianni Lannes za Glas Istre.

Pročitajte i ovo Sidro oštetilo cjevovod Balticconnector Hibridno ratovanje Sigurnost milijarde ljudi je ugrožena: "Znamo što su Rusi razvili za ratovanje pod morem" Policija, ilustracija Drama na Črnomercu Lažno prijavio da je ispred trgovačkog centra postavljena bomba: Policija ga uhvatila

Dodaje kako se na pedesetak milja od istarske obale nalazi ogromni arsenal bombi iz Drugog svjetskog rata, ali i iz vojne misije NATO-a iz 1999. godine, kada je bombardirana Srbija. Upozorava kako se radi o pokretnom arsenalu smrti, jer je koncentracija otrovnih kemikalija zastrašujuća.

Zastrašujuće posljedice

Duž talijanske obale nedavno su pronađeni uginuli delfini i kornjače, koji su po tijelima imali opekline i duboke rane, a na poluotoku Gargano, koji se nalazi preko puta Visa, djeca se rađaju s urođenim malformacijama, iako tamo nema industrije.

>> Srbi pozvani da ulažu u hrvatski dio Jadrana

Lannes također upozorava na desetine namjerno potopljenih brodova iz 1970.ih, koji su prepuni radioaktivnog i kemijskog otpada. Za Glas Istre je pojasnio kako u Europi djeluje kartel država koje nesmetano, ali legalno u Mediteran pohranjuju opasan otpad. Među te zemlje ubraja Italiju, Francusku, Njemačku i Švicarsku, a o tome je napisao i knjigu, koju će uskoro objaviti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene