Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dno Jadrana je odlagalište NATO-vih bombi, a more je prepuno i potopljenih brodova koji su prevozili radioaktivni otpad, kaže talijanski novinar Gianni Lannes.


Avioni NATO-a neiskorištenih se bombi i raketa rješavaju bacanjem u Jadran. Iako bi trebalo biti šest takvih zona, vojni se otpad istovaruje na 24 mjesta, i to ne samo u međunarodnim vodama, nego i unutar talijanskog i hrvatskog državnog prostora, tvrdi talijanski novinar Gianni Lannes za Glas Istre.

Vezani članci Nizozemska policija, ilustracija Policija objavila: Dojava o podmetnutoj bombi u nizozemskom parlamentu bila je lažna Andrija Jarak Dnevnik Nove TV doznaje - muškarac koji je prijetio u sisačkoj školi nije bio naoružan: "I ovo je dokaz psihoze, na ljude utječu i potresi"

Dodaje kako se na pedesetak milja od istarske obale nalazi ogromni arsenal bombi iz Drugog svjetskog rata, ali i iz vojne misije NATO-a iz 1999. godine, kada je bombardirana Srbija. Upozorava kako se radi o pokretnom arsenalu smrti, jer je koncentracija otrovnih kemikalija zastrašujuća.

Zastrašujuće posljedice

Duž talijanske obale nedavno su pronađeni uginuli delfini i kornjače, koji su po tijelima imali opekline i duboke rane, a na poluotoku Gargano, koji se nalazi preko puta Visa, djeca se rađaju s urođenim malformacijama, iako tamo nema industrije.

>> Srbi pozvani da ulažu u hrvatski dio Jadrana

Lannes također upozorava na desetine namjerno potopljenih brodova iz 1970.ih, koji su prepuni radioaktivnog i kemijskog otpada. Za Glas Istre je pojasnio kako u Europi djeluje kartel država koje nesmetano, ali legalno u Mediteran pohranjuju opasan otpad. Među te zemlje ubraja Italiju, Francusku, Njemačku i Švicarsku, a o tome je napisao i knjigu, koju će uskoro objaviti.