Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne može se prijaviti na natječaj

Pokrenuta peticija za ostanak Zorana Bahtijarevića na čelu Klaićeve bolnice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pokrenuta je peticija za ostanak doktora Zorana Bahtijarevića na mjestu ravnatelja Klinike za dječje bolesti u zagrebačkoj Klaićevoj ulici.

Naime, raspisan je natječaj za novog ravnatelja, a Bahtijarević se na njega ne može javiti jer nema status profesora ili docenta.

Pročitajte i ovo Štraparijada - 4 Mučenje konja Pokreće se peticija za zabranu kontroverznog natjecanja: "To je zaista jedna primitivna zabava" Niz prometnih nesreća - 1 Nesreća u Zagorju Automobil udario djevojčicu na zebri, prebačena u Klaićevu bolnicu: "Ima tešku tjelesnu ozljedu s prijelomom"

"Svi roditelji i pacijenti koji su imali prilike susresti se s doktorom Zoranom Bahtijarevićem, ravnateljem dječje Klaićeve bolnice, za njega imaju samo riječi hvale. Jer, naglašavaju, prije svega je velik čovjek. Ono što je, osim za pacijente, napravio za bolnicu pokazatelj je da u hrvatskom zdravstvu, unatoč brojkama, nije sve tako crno", stoji u priopćenju i tekstu peticije.

Roditelji i pacijenti koji su pokrenuli peticiju ističu kako su u Bahtijarevićevu mandatu obnovljeni onkološki odjel, drugi i treći kat bolnice, nabavljena dva nova digitalna rendgena, opremljena  nova operacijska sala, uveden odjel podrške pacijentima i zaposlenicima, omogućena psihološka pomoć, u cijeloj bolnici dostupan je besplatan Wi-Fi...

'Usto, doktor Bahtijarević često je u vizitama po odjelima, razgovara s roditeljima, tješi nas i uvijek je na usluzi. No, unatoč svojim uspjesima, čini se da neće još dugo obnašati svoju funkciju jer, kako sada stvari stoje, odlazi s dužnosti ravnatelja, i to zbog formalnosti', upozoravaju.

O Bahtijarevićevu slučaju oglasio se i ministar zdravstva Milan Kujundžić koji je kazao kako se statuti ne mijenjaju prema pojedincima.

"Sve je to demokratski, a statuti su nešto što je na razini svih sveučilišnih bolnica, pa tako i u Klaićevoj. Statuti se ne mijenjaju prema pojedincu, mislim da se o svemu može raspravljati, i o hrvatskom Ustavu, a kamoli ne o nekom pravilniku ili statutu neke bolnice, ali ne pojedinačno, nego na razini svih bolnica", rekao je Kujundžić.

Ministarstvo zdravstva nije odobrilo zatražene izmjene statuta bolnice u Klaićevoj, kako bi se Bahtijarević, kojeg roditelji peticijom podržavaju, mogao javiti na natječaj.

Natječaj za upravljanje Klaićevom otvoren je do kraja veljače, a uvjet je da je vodi docent ili profesor. Ostale uvjete možete provjeriti u tekstu natječaja

New Microsoft Word Document (2) by Anonymous vLUGzr on Scribd

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene